Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön más is érzi, hogy...

Külföldön más is érzi, hogy egyre furcsábbak a tekintetek, amikor mondja Magyarországról jött?

Figyelt kérdés

Én Hollandiában vagyok most és tök látom a másikon ott van benne ez az egész politikai dolog. Van amikor rá is kérdeznek. Elég fárasztó már. Ennél csak az oroszoknak lehet nehezebb :/ :D

Nálatok, hogy megy ez?

2022. jún. 5. 16:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Én nem érzem úgy. Angliában élek.
2022. jún. 5. 16:48
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem semmilyen ilyen dolog nem ér. ( Ausztria )
2022. jún. 5. 16:49
 3/19 anonim ***** válasza:
77%
Én is tapasztalom. Nem egyszer kell elmagyarázni, hogy nem véletlenül jöttem el és hogy nem értek egyet azzal, ami Magyarországon történik.
2022. jún. 5. 17:09
 4/19 anonim ***** válasza:
11%
csak a saját önigazolásod látod bele hogy milyen jól tetted hogy leléptél és kintről oszthatod az észt.
2022. jún. 5. 17:26
 5/19 anonim ***** válasza:
89%
Szintén Hollandiában élek. Én nem vettem észre, hogy személy szerint bárki furcsán nézne rám konkrétan, de tényleg sokan tesznek megjegyzést Orbánra, a magyar kormányra, vagy kezdenek el egy hosszabb beszélgetést az egész témáról általánosságban. Mindenki alapból feltételezi, hogy nem értek egyet a magyar politikával, anélkül, hogy bármit mondanék róla.
2022. jún. 5. 17:28
 6/19 anonim ***** válasza:
83%
ausztria, azon belül is bécs, itt senkit nem érdekel... mondjuk lehet vidéken más, itt azért elég multikulti, másnak sincs szebb vagy jobb eredetsztorija, mint nekem. nem szokás annyira nyíltan idegenekkel politikáról beszélgetni, ha barátaim kérdeznek, mert érdekli őket valaminek a magyar verziója, vagy hogy valami hogyan értékelődik magyarországon, akkor válaszolok, amúgy nem téma. (de azért a "hogy ejtjük azt hogy hegyeshalom" általában többeket érdekel mint a "melyik politikus gerinctelen gci", arra úgyis mindenki tudja hogy a válasz mindenhol a világon "az összes")
2022. jún. 5. 18:20
 7/19 anonim ***** válasza:

Nem. Ha meg igen, alapvetően pozitívan nyilatkoznak róla.

Meg kérdezték hogy miért hívják magukat jobboldalinak amikor "szélső balosok".

Szintén Anglia.

2022. jún. 5. 19:27
 8/19 A kérdező kommentje:

hollandiában tökre vágják, hogy eljárás van magyarországgal szemben a jogállamiság miatt és hogy pénzeket nem akar odaadni az EU. meg ezt az ukrán dolgot is követik, hogy miket vétózunk. de még azt is van aki vágja, hogy mi megtagadtuk, hogy átvegyünk a menekültekből még a szír dolog kapcsán. szóval engem meglep, hogy ezek szerint ezek a hírek megjelennek a helyi sajtóban.

néha komolyan már azért olvasok magyar híreket kicsit, hogy tudjak értelmesen valamit mondani, hogy mi meg hogy, mert amúgy nem annyira követem.

2022. jún. 5. 19:28
 9/19 anonim ***** válasza:
2%

"eljárás van magyarországgal szemben a jogállamiság miatt és hogy pénzeket nem akar odaadni az EU."

Az eljárás jogtalan, a kisebbségi cikkelyre hivatkozva megy, holott az eu alapjoga kimondja hogy a gyereknevelés tagállami hatáskör.

"meg ezt az ukrán dolgot is követik, hogy miket vétózunk."

Mind a hat szankciós csomag átment, csak módosításokat kértünk. Így ez sem igaz.

"de még azt is van aki vágja, hogy mi megtagadtuk, hogy átvegyünk a menekültekből még a szír dolog kapcsán."

A nemzetközi jog szerint az első biztonságos országig menekült, utána gazdasági migráns. Mi nem menekülteket, hanem papír nélküli gazdasági migránsokat utasítottunk el.

"szóval engem meglep, hogy ezek szerint ezek a hírek megjelennek a helyi sajtóban."

Csak éppen rosszul.

2022. jún. 5. 19:33
 10/19 A kérdező kommentje:
#9 lehet itt okoskodni, de nem úgy viselkedünk az EU-vel mint ahogy az ember a szövetségeseivel a barátaival viselkedik, hanem über köcsög módra. mint aki a kritikus helyzetben is saját bőrét menti és nem érdekli hogy hat ez a csapatára.
2022. jún. 5. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!