Külföldön más is érzi, hogy egyre furcsábbak a tekintetek, amikor mondja Magyarországról jött?
Én Hollandiában vagyok most és tök látom a másikon ott van benne ez az egész politikai dolog. Van amikor rá is kérdeznek. Elég fárasztó már. Ennél csak az oroszoknak lehet nehezebb :/ :D
Nálatok, hogy megy ez?
Nem. Ha meg igen, alapvetően pozitívan nyilatkoznak róla.
Meg kérdezték hogy miért hívják magukat jobboldalinak amikor "szélső balosok".
Szintén Anglia.
hollandiában tökre vágják, hogy eljárás van magyarországgal szemben a jogállamiság miatt és hogy pénzeket nem akar odaadni az EU. meg ezt az ukrán dolgot is követik, hogy miket vétózunk. de még azt is van aki vágja, hogy mi megtagadtuk, hogy átvegyünk a menekültekből még a szír dolog kapcsán. szóval engem meglep, hogy ezek szerint ezek a hírek megjelennek a helyi sajtóban.
néha komolyan már azért olvasok magyar híreket kicsit, hogy tudjak értelmesen valamit mondani, hogy mi meg hogy, mert amúgy nem annyira követem.
"eljárás van magyarországgal szemben a jogállamiság miatt és hogy pénzeket nem akar odaadni az EU."
Az eljárás jogtalan, a kisebbségi cikkelyre hivatkozva megy, holott az eu alapjoga kimondja hogy a gyereknevelés tagállami hatáskör.
"meg ezt az ukrán dolgot is követik, hogy miket vétózunk."
Mind a hat szankciós csomag átment, csak módosításokat kértünk. Így ez sem igaz.
"de még azt is van aki vágja, hogy mi megtagadtuk, hogy átvegyünk a menekültekből még a szír dolog kapcsán."
A nemzetközi jog szerint az első biztonságos országig menekült, utána gazdasági migráns. Mi nem menekülteket, hanem papír nélküli gazdasági migránsokat utasítottunk el.
"szóval engem meglep, hogy ezek szerint ezek a hírek megjelennek a helyi sajtóban."
Csak éppen rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!