Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben elkezdenétek...

Ilyen helyzetben elkezdenétek inni?

Figyelt kérdés

Világ életemben antialkoholista voltam, soha nem voltam részeg, egész életemben tán összesen annyi piát ittam meg mint amennyitől más egy este alig rúg be, azt is illemből leginkább. Sem nem bírom, sem nem kívántam soha az alkoholt.

Viszont olyan törést kaptam az egyik volt osztálytársnőmtől az életembe amiből 3 hónapja lassan nem bírok kimászni, 0-24 depressziós vagyok és szó szerint semmi nem érdekel, olyan szinten kerültem padlóra miatta, amiatt hogy nem láthatom őt, hogy már azon gondolkodom meg kéne pusztulni, de azt meg így 26 évesen talán hiába várom.

Eszembe jutott hogy talán akik annyit isznak nem véletlenül teszik, én pont azért kerültem eddig mert káros, de most átgondolva lehet pont azzal járnék jobban ha minél kevesebb lenne hátra, plusz az ismerőseim akik iszákosak ők azt mondják azért jó mert akkor elfelejtődnek a bajok.

Nem hittem volna pár éve, hogy én, a megrögzött absztinens komolyan gondolkodjak egyszer ilyesmin, de most tényleg már ilyesmi kérdések foglalkoztatnak. Hatásos ilyenkor ha az ember kiüti magát?

2022. jún. 5. 00:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#10.

Azok a mentális betegségek örökletesek, amik nekem vannak. Semmi köze az életmódnak ahhoz, hogy valaki bipoláris meg Aspergeres lesz-e.

A lelki gondjaimat pedig az okozta, hogy bántalmazó családban nőttem fel.

Bulizni nem járok, mert nekem az nem okozna örömöt, lazulni meg alkohol nélkül is lehet. Rengeteg olyan ember van, aki vallási, vagy egészségügyi okból nem fogyaszt alkoholt, a nagy részüknek pedig nincsenek olyan gondjai, mint nekem.

Tehát az alkoholfogyasztás teljes hiánya magában nem okoz gondokat, nem létszükséglet berúgni senkinek.

Egyébként vannak hobbijaim, futni, állatokkal foglalkozni, meg rajzolni pedig józanul is lehet.

2022. jún. 5. 18:05
 12/13 anonim ***** válasza:
72%
Hat inkabb a tarsasagi elet meg baratok hianya.
2022. jún. 5. 18:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Az alkoholfogyasztás semmire nem megoldás. Kérd pszichológus segítségét. Javaslom a pszichoterápiát.
2022. jún. 9. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!