A Covid és az Ukrajnai háború miatt nem tudom hogyan tovább. Vannak még így mások is?
Évekig dolgoztam külföldön, spóroltam kemény munkával hogy annyit összeszedjek amennyi elég egy normális élethez Magyarországon (kocsi, teljes házfelújítás, stb). Most viszont ez a tetves infláció, az árak elszabadulása, illetve a bizonytalanság nagyon betett. Továbbá elég negatívan látom az utóbbi 2-3 évet, és úgy vélem ez már csak rosszabb lesz. Halvány lila gőzöm sincs hogy megvalósítsam-e eredeti terveimet otthon vagy maradjak a fenekemen kint. Ami nagyon fájna mert teljesen mást terveztem már erre az időszakra. Egyszerűen "nem merem" meghozni a döntést hogy akkor ennyi volt és irány haza, mivel ki tudja milyen lesz a következő pár év: még nagyobb infláció, olaj/gáz hiány, elszegényedés, tömeges munkanélküliség, stb. Természetesen azért itt is roszabbodik a helyzet de közel nem annyira mint Magyarországon.
Mindeközben kint sem szeretnék maradni végleg mert ez nem az én hazám, nem tudnék végleg letelepedni.
Nem várom senkitől sem a megváltást, de kíváncsi lennék van-e más is ilyen helyzetben, hogyan látjátok ezt az egészet!? Mert ha hazamegyek és rosszul sülnek el a dolgok, sok-sok év munkája megy a levesbe.
Nagyon rossz hogy ennyire bizonytalan a lét manapság és az embereket ekkora bizonytalanságban tartják a politikusok és egyéb állatfajták.
F37

Én fordítva vagyok, mármint most végzek lassan a tanulással, januárban kapom meg a diplomámat, így mesterszakom és középiskolai tanári végzettségem (egy szakkal) is lesz. Eddig is dolgoztam, de csak egyetem mellett, a "valódi" munka csak most jönne. Nem érzem magam jól már itthon, nem is érzem magam biztonságban, a pénz se jó (leendő tanárként nem kell ecsetelnem), a háború közelsége is zavar, na meg az az irány, amibe az ország tart. Bíztam az áprilisban, de csak még mélyebbre süllyedt az ország. A helyedben tuti nem jönnék vissza, én pont azon vacilálok, hogy kimenjek és soha többé ne jöjjek haza.
Úgy dönts, ahogy pénzügyileg a legjobb. Én azt mondanám, hogy ne gyere haza, nehogy aztán már ne tudj innen újra elmenekülni.

Közgazdaságtani szempontból az infláció nem rossz dolog. A további gazdagodás elengedhetetlen korrekciója.
Az ukrán–orosz kérdés nem újkeletű dolog, ez egy régóta fennálló kérdés.
Járványok mindig voltak, és lesznek is... Annak idején a H1N1-től rettegtünk, meg az ebolától, ma meg már eszünkbe sem jut. A koronavírus kezdeti fázisában sokan meg is haltak, de ma már alig egy hetes torokfájás–tüsszögés után gond nélkül lecseng.
Ezek nem olyan egetrengető problémák, mint amilyennek véled őket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!