Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek az jó lenne, ha...

Szerintetek az jó lenne, ha minden embernek ugyanúgy lenne pszichológusa, mint háziorvosa?

Figyelt kérdés
TB alapon lehetne igénybe venni heti egyszer, annak, aki akarja. Valahogy az él a fejekben, hogy pszichológushoz csak az megy, aki össze van törve, én boldognak érzem magamat, de ennek ellenére hasznosnak tartanám egy szakemberrel való őszinte beszélgetést.
2022. jún. 3. 06:56
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Az a baj, hogy rengeteg ember a maga feje után megy. Ha lenne ilyen ember mellette, és együtt dolgoznának, akkor A, ugyanazon hibákat ismét elkövetni az illető, vagy B, mivel felszínre kerülnének dolgok, azzal nem akarna szembenézni az illető, így hamar eltávolodna a két fél egymástól.
2022. jún. 3. 07:03
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Nem. A legtöbb háziorvos is olyan, hogy meg se vizsgálja az embert, lexarják mi a gondja. 3.dokimnál vagyok, az előzőek se vizsgáltak meg egyszer se ha beteg voltam. Ez se, de legalább ha mondom neki mit írjon fel felírja.

El bírom képzelni milyen lenne egy ilyen pszichológus. "jól van már, ne rinyáljon" " ahhham. Ahhhhhhhammmmm. Jó, aham. Majd találkozunk legközelebb."

Full empátia lenne. Aki ki is próbálná, rögtön elmenne a kedve a további kezelésektől.

2022. jún. 3. 07:11
 3/7 anonim ***** válasza:
13%
Barátnak hívják ezt, nem a TB szolgáltatja. :) Ha nincs bajod, nem kell szakember.
2022. jún. 3. 07:19
 4/7 Noren1989 ***** válasza:
87%
Hàziorvosom sem igen van...
2022. jún. 3. 07:40
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom elképzelni, hogy rendesen működne. A háziorvosom is olyan mintha nem is lenne. Magán úton eddig három pszichológusnál jártam, egyik sem volt tökéletes és akkor még finoman fogalmaztam… képzelem mi lenne egy ingyenes ellátásban, ami mindenkinek jár. Az alap elgondolás jó és szerintem szükség lenne rá, de nem tudom elképzelni, hogy működjön.
2022. jún. 3. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Ahhoz fel kéne nőni, de a magyar társadalom tagjainak nagy része megrekedt valahol 15 éves kor környékén.

Ilyen hülyegyerekeket akarsz te nevelni.

Az emberek fejében a pszichológus csak beteg emberrel foglalkozik, pedig a hatékonyság miatt pont, hogy kell a pszichológus. Tehát az egészségesebb embernek is.

2022. jún. 3. 08:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Bár lehetne ilyen, én sosem voltam dokifóbias, ha valami komolyabb gondom volt, elmentem vele. Az utóbbi években a háziorvos az alapbetegségeimet sem látja el, nemhogy a pszichológus..2,4,5-ös válaszadók véleményét osztom, már eljutottam odáig, hogy mindent itthon próbálok kikúrálni. Eddigi "kezelésekkel" csak ártottak, aztán vonogatják a vállukat hogy X gyógyszert minek szedtem az allergiagyógyszeremmel. Amire rá is kérdeztem, szabad-e... Pl a cukorbaj és pajzsmirigy nem játék, évek óta kérek segítséget hogy állítsák be a gyógyszerezésem, erre mondják, szedjem ahogy érzem!, szakrendelésre beutalnak, ahonnan egy másikra, ahol alpári hangnemben szidják a házidokimat és visszaküldenek. Labort majd kiír a másik orvos, sőt, miért nem friss lelettel jöttem, a háziorvos nem utalt be?(nem). Röhej az egész, csak nem vicces ha veled történik. Ezeket és más problémaimat mikor elmondtam a pszichológusomnak(tb-s) teljesen elbagatellizalta, mintha egy távoli rokonnal beszélgetnék, a család megélhetéséről, munkahelyemről kerdez feluletesen, látszik, várja, hogy végre vegezzunk. Szóval ebből kiindulva és a többi beteg sztorijaiból(sajnos sokat kellett eü intézményekben lennem az elmúlt években) ez tényleg csak még jobban elvenné az emberek hitét, kedvét a gyógyulástól. Az enyémet sikerült teljesen. Bocsánat, csak kikívánkozott, pedig elméletben szuper ötlet, ha működhetne sokunknak segíthetne, prevenció lenne az egészséges embereknek is.
2022. júl. 3. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!