Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kb 1990-ben és előtte születet...

Kb 1990-ben és előtte születettek! Hogyan emlékeztek vissza az 1997-es nagy üstökösre?

Figyelt kérdés

Én még csak 5 éves voltam, így konkrétan a látványra nem emlékszem, csak arra, hogy családtagok beszélgettek róla.

Ti hogyan éltétek meg? Féltetek esetleg?

#üstökös #Hale-Bopp
2022. máj. 28. 00:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

4-es, egy szavammal sem utaltam arra, hogy letartolta volna a fél bolygót. Tényleg nem értem, miért kell személyeskedni még egy ilyen szubjektív kérdésben is?!

Mindenki másnak köszönöm a választ. Annak, aki nem emlékszik/nem élt akkor: a Hale-Bopp nevű üstökös 1996. őszétől 1997 tavaszáig volt látható az égbolton. Nem tarolta le a világot, csak egy átlagos csillaghoz mérten óriási extra objektumként foglalt helyet egünkön. '97 tavaszának közepén volt a legközelebb. És én igazán bánom, hogy nincs róla emlékem. (A teljes napfogyatkozás viszont tisztán él bennem is, akkor már 7 éves voltam :)

2022. máj. 28. 21:17
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Közvetlen napnyugta után volt a legszebb. A sok különböző szín az ég alján, az égbolt többi része még világoskék árnyalatú. Csak a legfényesebb égi objektumok pislákoltak imitt-amott és az üstökös hosszú görbült csóvával mintha a lenyugvó Napba száguldana bele. (Nyugat felől látszott, szerintem koratavasszal lehetett.) Bennem ez a kép él róla, örökre.
2022. máj. 28. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!