Hogyan törhetnék ki a szegénységből?
Elsősorban szeretnék többet és és egészségesebben enni.
Szeretnék nyaralni menni.
Szeretnék utazgatni illetve szórakozóhelyekre menni.
Nem akarok gazdag lenni, a mélyszegénység az ami zavar.

Keményebben lehet hogy akarna dolgozni, csak sajnos a mai világ már nem ilyen hogy keményen melózol és dől a lé.
Mert rengeteg "kemény melót" már automaták végeznek. Nincs igazából nagy igény rá. Ahol jól lehet keresni csak kemény munkával oda vagy tanulni is kell(nc-cnc pl.), vagy olyan helyek ahol el kell viselni olyat ami máshol nincs, pl. marhatelep, csirke telep, vágóhidak ahol büdös van és vér meg belek... Ezek még (viszonylag) jól fizetnek cserébe a plusz "terhelésért". De egyre több ilyen helyen dolgoztatnak külföldieket, akik kevesebbért is bevállalják mert a semminél jobb.
Sajna a tanulást nem igazán lehet megúszni. És szerintem az sem biztos hogy buta vagy, a legtöbb buta ember okosabbnak hiszi (vagy legalábbis mondja) magát másoknál. Én még valóban buta embertől nem hallottam olyat hogy buta vagyok :)

11: de miért írod hogy se tanulni, se többet dolgozni nem akarsz??
szerinted milyen csodamegoldás létezik erre, hogy kitörj???
Jön egy jótündér, és hókuszpókusz, nem leszel mélyszegény? Vagy hogyan képzeled? A saját közreműködésed nélkül nem fogsz kitörni soha.
Lehet, hogy ki kell lépj a komfortzónádból. Elvállalni olyan melót, amihez annyira nincs sok kedved, de jól fizet... .

Inkább a kérdező nem hisz magában! Nem olyan régen én sem értettem a hozzátok hasonlókat. A baj ott van, hogy a kérdező lebecsüli a saját képességeit és lehetőségeit. Nem igazán hisz magában a fejlődésben és az előrelépésben sem.
Úgy van vele, hogy nem tud tanulni, és ha tanulna sem lenne kitörési lehetőség.
A tanulásban lehet fejlődni. Régen én is úgy voltam vele, hogy nekem nem megy, minek erőltetni. Volt is kemény 8 osztályom. Dolgoztam úgy, hogy hajnali 3:30 órakor keltem, 5 óra után valamikor értem a külvárosba. A buszmegállótól 20 perc sétára volt a melóhely, ahol reggel 6 órától este 6 óráig folyt a munka... Műszak végén még vártam a buszra fél órát, utána 1 óra utazás következett. 19:30-ra értem haza és annyi erőm maradt bedöljek az ágyba. (fürödni, fogatmosni nem volt erőm). Nem is bírtam csinálni... Keményen dolgoztam azért a párezer forintért minden nap. XD
Nem mindegy, hogy mit dolgozol olyan keményen. Ha a földet túrod, az kemény munka, de rendes életet életed, normális fizetésed nem lesz, cserébe gyorsan tönkremész szellemileg és fizikailag egyaránt.
A tanulásra visszatérve, rengeteget bújtam a netet azzal kapcsolatban, hogyan tudnék hatékonyan tanulni, és sikereket értem el! Csak nem hittem eléggé magamban.
Lehetőség MO-n nincs sok szerintem. Alapból az összeszerelő üzemek országa vagyunk. De keresni kell minimum a lehetőséget és próbálkozni kell, hogy azt mondhasd, te minden tőled telhetőt megtettél életed során, mégsem sikerült...
Én jelenleg így állok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!