Okoz számotokra nehézséget az árak emelkedése, az infláció?
Egy darabka sajt, ami két éve még 200-250Ft volt, most 500-600Ft. Egy nyomorult kis háromszög alakú trappista. A legalapabb Sparos tálcás szalámi, ami tavaly ilyenkor még 250Ft körül volt, most 399. Egy kiló noname őrölt kávé, tavaly 1800 volt, most akciósan 2600...
Vannak dolgok, amiket nem veszek meg, mert úgy vagyok vele, hogy ennyit nem vagyok hajlandó kiadni értük.
Eddig is odafigyeltem arra, hogy mit és hol veszek (ár szempontjából is), most még inkább. Ezenfelül már egyre többször úgy vagyok, hogy nem veszek meg bizonyos dolgokat, mert annyit nem vagyok én sem hajlandó értük fizetni.
Próbálom magam nem felhúzni azon, hogy az árok rohamosan, töretlenül rohannak felfelé, a fizetések pedig nem emelkednek.
Ha a lakás árakat és magamat nézem:
Alig 1 éve vásároltam lakást, akkor már felfelé mentek újra az árak. Nekem mákom volt, mert valamivel áron alul tudtam venni ismerőstől.
Akkoriban 25-26 körül voltak átlagos állapotúak, 28 körül már egész jól felújított. Nekem volt 16 millióm + 10-11 hitelt tudtam volna felvenni. Ha mindent össze adtam volna, akkor talán 27-28 meglett volna, ha kölcsön kérek családtól is. Nyilván átírás, illeték és már kevesebb.
Most lenne olyan 18-19 millióm, hitel talán 10 meglenne, bár lehet már nem kapnám meg. Kölcsön tudnék kérni talán 1-2 milliót. Összesen 30 milliót tudnék össze kaparni ha szó szerint mindenem bele adom. Csakhogy közben ugyanezen lakások ára már 32-33 milliótól indul, ha alkudnék is akkor sem tudnám megvenni.
És ez Kőbánya, lakótelep...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!