Mi az a Reddit nevű oldal ? Ugyanaz, mint ez csak angolul kell írni ott ?
A reddit a neofasizmus melegágya, azt az oldalt lelibsizni olyan szintű ostobaságra utal, amit nehéz szavakkal körülírni.........
De ja, kb ugyanilyen fórum az is, mint a gyk. Vannak normális témakörök, ahova normál emberek járnak, de van ott teljes agysorvasztó emberi hülyeség is (a politizálás olyan, mint itt a politika kategória, + vannak erotikus témakörök ahova max akkor érdemes menni, ha látni akarod a legselejtesebb embereket akik valaha is éltek)
Akkor a legjobb használni, ha pontosan tudod hogy mi érdekel (könyvek filmek, természet) rákeresel, és ott maradsz abban a kis közösségben.
A Reddit egy olyan közösségi oldal, ahol a felhasználók egy adott témával foglalkozó csoportokba belépve posztolhatnak illetve kommentálhatnak.
A lényeges hasonlóság a gyakorival, az az, hogy ott is lehet kérdezi, és információt szerezni, cserélni, megvitatni valamit, a lényeges különbség, hogy ott képeket és videókat is megosztanak, és látod az adott felhasználó többi posztját, így el tudod dönteni releváns-e amit mond, addig a gyakorin anonimitás van.
Az 1, és a 7-es válaszadónak igazuk van, az oldal méretétől adódóan sok szélsőséges csoport van jelen, de az emberek leginkább a hobbijukra használják a redditet, egy komposztolásról, kertészkedésről, urbanisztikáról, könyvekről, akvarisztikáról, órákról, késekről szóló csoportban semmi ilyen nem lesz. Ha meg belépsz egy olyan csoportba, ahol politikával foglalkoznak, házhoz mész a pofonér.
Magyar szempontból az r/hungary a legnagyobb magyar Reddit csoport, kb kétszázezer taggal, ahol leginkább napi politikáról beszélgetnek, leginkább a neoliberális vélemények dominálnak, pl választások körül vicces volt, hogy folyton arról panaszkodtak, hogy miért nem ír senki jobboldali véleményt oda, majd ha írt, leszavazták durván a válaszát. Vannak kiemelkedően érdekes és okos kommentek, és jó posztok, de a csoport tartalmának fele tényleg arról szól, hogy Mo-n minden rossz, és Orbán maga a Sátán.
Jó magyar sub még a r/kiszámoló, ami pénzügyekkel foglalkozó magyar csoport.
Nem rég fedeztem csak fel (eddig gyakoriztam), de mindig felmegy a vérnyomásom, amikor minden második mondatba belecsempésznek valamilyen angol kifejezést. Pl. “cringe, up-to-date terapeuta, tripp, szétbullshittel, off-topic”. Ez most tényleg menő a fiataloknál? Nem mintha én idős lennék, csak felforr az agyvizem az ilyentől.
A másik negatívuma, hogy hemzseg a fasiszta libernyákoktól (nem, nem vagyok Fideszes), és általában mindenki nagyon polkorrekt, lmbtq-támogató.
Az viszont jó, hogy sokkal kevesebb az elmebeteg, mint a gyakorin. Lehet igazán értelmes vitákat is találni, ahol nem szennyezik be a trollok a beszélgetést, és van pár nagyon okos hozzászólás, ami innen egyre kevésbé hiányzik.
9-esnek: a cringe-t még nekem is szoknom kell, de a terapeuta szó máshol is nagyon gyakran használt, hirtelen nem is jut eszembe magyarul. Az off-topic az internettel lényegében egy idős magyar nyelvterületen is. Az up-to-date gyakran simán helyettesíthető lenne frissel, de bizonyos szövegkörnyezetben kicsit nehéz rá megfelelő szót találni, ezért aki gyakran használt angolt, ez könnyebben beugrik. A trippet nem tudom hol használják, a szétbulshittel meg ilyen szempontból egy kivétel a többitől, mert az igekötője magyar, így furább, viszont ez is olyan, hogy egyszerűbb így kifejezni magát az embernek néha.
A másik: a fasiszta libernyákot nem tudom értelmezni. Ez oximoron kb. Most valaki vagy fasiszta vagy liberális... Az viszont simán lehet, hogy ilyen és olyan ember is megjelenik a platformon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!