Mit tennétek, ha a magzatról kiderülne, hogy nagy valószínűséggel Down-szindrómával születik?
Elvetetném.
Van egy ilyen család az utcánkban.. szegény kislány alig lát a szemére és fejlődési rendellenessége is van. Nem tud járni, beszélni. Azt mondták, hogy ez "nem derült ki terhesség alatt" .. kétlem, hogy ez nem derül ki.
Én is elvetetném. Egy beteg gyerek nevelése/gondozása egy életre megnehezíti a szülők, a szülők egész családja és maga a gyerek életét is, na meg ez nem múlik el azzal sem, hogy felnő, hiszen élete végéig ilyen lesz.
Ha születés után derülne ki, akkor persze felnevelném szeretettel.
Szerinted ha valaki a gyerek születése után mond le róla, mert kiderül, hogy beteg, hogyan viszonyulnának hozzá a családtagok? Bennem van egy olyan gondolat, hogy egy ilyen embert elítélnének, ami persze rohadt könnyű, hiszen nem ők lennének abban a helyzetben. Nem tudok nagyon elképzelni olyan családtagokat, akik ilyen esetben megértőek lennének. Mondjuk én pl. az lennék, mert teljesen egyetértek az álláspontoddal, de szerintem az emberek többsége álszent.
Elvetetném, és ha megszületés után derülne ki, örökbe adnám.
Sajnálom, a családban van sérült fiatal, és ő nem a "kedves, angyali" Dawn-os, hanem az agresszív fajta (183 cm, 90 kilós kamasz, szóval anyukának esélytelen hogy pl lefogja, ha tombol).
Szerinted ha valaki a gyerek születése után mond le róla, mert kiderül, hogy beteg, hogyan viszonyulnának hozzá a családtagok? - hát én mondjuk pont leszarnám, hogy xy mit gondol rólam a családban.
Nevelje fel, ha annyira sérült gyereket akar - ja, azt nem, csak a belém állás megy neki.
#9 Az ilyen ember egy utolsó aljas GE...CIláda
Szegény gyerek nem tehet róla és örökké szenvedni fog.
Ez most sziven vágott.
Ez borzasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!