Miért nem látják be az emberek, hogy a Gyakori kérdéseken sokszor a kérdezőnek van igaza? (Ilyenkor, mint a lent leírt esetekben, pedig szinte mindig.)
"Mondjuk akkor sem a "nincs igazad" vonalat erőltetem, hanem hogy létezik más nézőpont ahonnan az a dolog másként néz ki."
Ez sok esetbe nem jó pl:.
Miért van az hogy a földet kereknek mondják mikor lapos
Ebben a kérdésben mi az ami megálja a helyét akár tudományosan akár bárhogy máshogy? Semmi! Ezért lehet leírni hogy nettó f@szság mert hogy a föld még mindig nem kerek hanem geoid és a lapos földet már évszázadok óta megcáfolták.
Ez egy példa erre nem lehet azt mondani hogy a saját véleményem alapján f@szság mert nem saját vélemény hanem a 8 milliárd emberből 7,9 milliárd embernek a véleménye ami tudományos alapokon nyugszik és sok ilyen kérdés a tudomány és vagy bármi más által már rég megcáfolt konteós elméletet és vagy véleményt megcáfolt
12 minden csak nézőpont kérdése.
Ha azt mondom, egy test gyorsulása egyenesen arányos a rá ható gyorsítóerővel, az emberek 90%-a szerint igazam van. Csak 8-10% kételkedne. De lehet sokat is mondtam.
Ugyanez a Földdel is. Aki csak egy kis szeletet lát, pl. pár hold termőföldet, annak olyan mindegy, hogy az egész lapos, vagy épp krumploid.
Sztem nincs ebben semmi meglepő: a magyarok nagy része a való világban is pont ilyen tudálékos, kötekedő hangember, aki borzasztóan túlbecsüli a képességeit.
Ez pedig egy lejtmenetben lévő oldal, ahol lassan már csak frusztrált emberek vannak levezetni a feszültséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!