Menjek el újra a rossz első tapasztalat ellenére?
Nemrég voltam első alkalommal pszichológusnál. Rossz élmény volt. Végig az volt a benyomásom, hogy a szakember nem vesz engem komolyan és teljesen hülyének néz. Egyáltalán nem volt meg köztünk a terapeuta és páciens közötti kémia.
Hozzáteszem, egy meglehetősen túlterhelt klinikai pszichológusról van szó az állami egészségügyben, ennek is lehetett ebben szerepe. Magánrendelésre sajnos nincs pénzem.
Ez csak egy alkalom volt, de nem hiszem, hogy tudna rajtam segíteni, mivel végig azt éreztem rajta, hogy negatívan viszonyul hozzám, és attól tartok, hogy ez az én hozzáállásomra is rányomhatja a bélyeget, így pedig esély sincs a gyógyulásomra. Sajnos máshová nem tudok menni, ha hagyom a francba a terápiát, akkor egyedül kell megoldanom a gondjaimat.
Szerintetek menjek el a következő alkalomra is? Adjak még egy esélyt ennek a dolognak? Van valakinek ilyen tapasztalata? Előfordult már valamelyikőtök életében, hogy a pszichológus-páciens kapcsolat és a terápiás folyamat negatív kezdés után pozitívba fordult, és a terápia végül sikeres lett?
Én ugyanígy voltam, mentem vagy 10 alkalmat, egyiknek se volt értelme, engem se vett komolyan a pszichológus, szerinte a pánikbetegség, szorongás, depresszió kombómra az a megoldás hogy keressek munkát.
Ott is hagytam utána. A gyógyszeres kezelés viszont határozottan sokat segített, így pszichológus helyett a pszichiátriát javaslom inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!