Külföldön élsz, vagy tervezel-e külföldre költözni?

Leírom neked őszintén kérdező.Semmi kedvem nem volt otthagyni Magyarországot,de amit az évek során tapasztaltam, hogy vállalkozók mennyire kihasználják az embereket, pénzzel lehúzzák a szegény melóst, pont aki a hasznot termeli neki, undorító volt.
kijöttem Külföldre, hát egy teljesen másik világ ez.
Én Kelet-Magyarországról származom,Ott amit némelyik kisvállalkozó megenged magának még hallomásból is rossz hallgatni, amiket néha haverok elmesélnek.Elsőnek egy munkaközvetítőn keresztül jöttem ki külföldre melózni, majd mikor már rendesen ment a nyelv, otthagytam és magam kerestem munkát.Megérte, de nagyon.
Kőműves vagyok, külső belső építészettel foglalkoztam otthon is.Belgiumban Hollandiában dolgozok jelenleg,Belgiumban lakom, de sokszor hollandiába járunk ki dolgozni,nem nagy távolságok, mert kicsi mindkettő ország.
5 éve vagyok kinn, és igen dolgozok is mint a gép.Főnökség is észrevette, aki itteni állampolgár ennek a felét se dolgozzák és már fáradtak.
Hétfőtől péntekig dolgoznak,én megbeszéltem a főnökökkel hogy hétvégente szerzek magam mellé plusz embert, és adják ki magán munkákba a kisebb felújításokat,adok nekik belőle vissza valamennyit.Belementek.5 év óta annyit termeltem magamnak itt hasznot, hogy Győr környékén is vettem már egy kertes házat,totál felújítva, hogy néha ha hazajövök itt tudjak közel a határhoz lenni,ne kelljen annyit ingázni.
Aki tervezni csak azt tudom javasolni meg kell próbálni ha csak egy picit is beszéli valaki a nyelvet, van valami ismerős menjen ki, mert megéri.
Már csak a pénz miatt is.

Három éve költöztem ki külföldre, amit 18 éves korom óta nagy álmom/tervem volt. Ennek oka, hogy más országok kultúrája, tája, nyelve és mentalitása egyszerűen más kamaszként jobban érdekelt és jobban vonzott.
Aztán gimnázium és egyetem alatt elkezdtem nyelveket tanulni (angol, olasz és spanyol) és tervezgetni a jövőképemet szakmák és más tanulmányok terén. Egyre biztosabbá vált, hogy külföldön több és jobb lehetőségem lenne. Mint említettem, már kamaszként jobban kötődtem más országokhoz, de ekkor már hozzájött egy elég erős kalandvágy. A budapesti munkahelyem segítségével azonnal kaptam munkahelyet külföldön és a mesterképzésre is felvettek, valamint egy helyi barátnőmmel közös lakásba költöztünk, szóval finoman szólva is minden jól alakult.
Olaszországba költöztem ki és jelenleg is itt élek és amondó vagyok, hogy életem egyik legjobb döntése volt. Lehet a párommal átköltözünk az Egyesült Királyságba (ő alapvetően odavalósi, apai ágon olasz), amikor belevágunk a gyerekvállalásba, de nem biztos, az is lehet, hogy maradunk (őszintén szólva én mindkét opciónak ugyanúgy örülök).
Nem látok esélyt arra, hogy visszaköltözzek Magyarországra.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!