Mi az oka annak, hogy az emberek egy része nem vágyik utazásra/nyaralásra? Miért jó az ingerszegény életmód valakinek, hogy kb csak a lakhelye és a munkahelye közt mozog?
Mondjuk abban van igazság, hogy a városokban is megvan minden, de aki pl Budapesten lakik az általában nem fogja jól érezni magát, ha amikor kiruccanna, akkor folyamatosan elmegy a Bazilikához, a Gellérthegyre, a Római-partra, stb, ez elég egyhangú lesz egy idő után, ez pedig elég ingerszegény szabadidős tevékenység, hiába vagy a levegőn és médz szép helyekre.
Arról nem is beszélve, hogy a belvárosokat nem arra találták ki, hogy kikapcsold az agyad. Kimész pl egy nevezetességhez és az aurádba másznak az emberek, a gyerekek 1 centire tőled fogócskáznak, majd fellöknek, a szülők nem szólnak rá, a fiatalfelnőttek majd fellöknek, ahogy mennek, vagy az aurádban sétálnak.
Falun élés során meg pont ez a nyüzsgés hiányzik vagy nem tudsz elmenni A pontból a B pontba anélkül, hogy megállítsanak beszélgetni.
Én belföldön szívesen utazok és hangulatfügően választom az úticélt. Van, hogy elutazok egy nevenincs helyre, hogy embert se lássak, van hogy a legforgalmasabb helyre megyek, hogy emberek között legyek.
Viszont Home Office előtt nekem más volt az életem.
Bebumliztam messziről, 8 óra meló, hazabumliztam messzire, hajnalban keltem, este érkeztem.
Napközben emberek vettek körül, mindig volt valami, mindig aktívnak kellett lenni.
A hétvége egyik része arra ment el hogy gyorsan takarítottam, bevásároltam, néha főztem, aztán a maradék időben meg itthon punnyadtam, nagyon jól esett.
Aztán bejött a Home Office és egy idő után a hétvégén már menekültem akárhova, operaház a, múzeumba, túrázni, kirándulni, mert csak nyűgös voltam itthon a hétvégén.
Ja és a külföldi utak engem nem vonzanak.
Előtte stresszelek, hogy biztos minden meglegyen, a repülés napján stresszelek, hogy hova kell menni, le ne késsem a repülőt, hol a hotel, stb. Majd pár napot rohangálok körbe, aztán indulok haza és akkor már a hazaútra koncentrálok.
Ezért jobb belföldön nekem. Lekésem a vonatot vagy a buszt? Megy egy másik hamarosan. Nem kell azon izgulni, hogy elkeveredik a bőrönd. Hogy meg tudom e értetni magam.
Meg nem verek el egy csomó pénzt sem.
Amúgy kérdésem, mit értünk utazás és nyaralás alatt?
Én például sosem vágytam igazán több hetes összefüggő nyaralásra, meg távoli utazásra. Nem vágytam előre leszervezett, szoros "kötelező" programokra.
De például hétvégente eljárok kirándulok, túrázom, mozgok. Kikapcsolódom, új helyeket fedezek fel. Szóval tulajdonképpen utazom is meg nem is. Egyszerűen nekem jobban bejönnek a hosszú hétvége jellegű dolgok.
Vagy amit én szeretek a túrázásokban, hogy ott relatív lassan járod végig az utakat, kénytelen vagy végig sétálni a településeken, városokon. Nem az van mint sok szervezett utazásnál, hogy mész A-ba meg B-be de nem igazán tudod összekötni őket.
Mondjuk a munka-haza-munka életet nem tudnám elviselni. Bár szeretek itthon is lenni, de nem célom, hogy csak ebből álljon az életem.
Engem jobban lefáraszt mentálisan és fizikailag, mint a munkás hétköznapok.
Ezen felül millió hobbimra, érdeklődési körömre nincs időm a hétköznapokban.
A legkevésbé sem érzem ingerszegénynek az életemet, csinálok én ingert magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!