Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki azt mondja hogy nem...

Ha valaki azt mondja hogy nem telefontéma akkor az mit jelent, mik nem telefontémák és ezekhez miért kell ottlenni?

Figyelt kérdés

2022. máj. 8. 02:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az amit személyesebben jobb elmondani, jó, ha láthatod a másik arcát, a reakcióit, ha kell segítség fizikailag, ott lehetsz vagy fordítva.

Mondjuk nekem az egyik rokonom halálhírét fb chaten írták meg és nem zavart, sőt hálás vagyok érte. Még vissza szoktam nézni.

2022. máj. 8. 02:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan, neked nem jobb, ha élőben beszélsz valakivel és nem valami kütyün keresztül?
2022. máj. 8. 04:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Pl én a terhességeimet szívesebben mondtam el a családnak élőben, ez számomra nem telefontéma pl. De amikor apukám meghalt, és a tesóm telefonban mondta el, azt sem gondolnám hivatalosan telefontémának, de azért örültem neki, hogy volt időm kicsit feldolgozni, mielőtt találkoztunk, és nem látta azt a kiborulásom, amit az első hírre letoltam.
2022. máj. 8. 08:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Még milyen nem telefontémák vannak és ezeknél miért jobb személyesen ottlenni? Halálhírt miért nem jobb írásban átadni hacsak nem élvezed a másik fájdalmát? Terhesség hírét miért nem jobb először írásban átadni, hogy a zavart, bizonytalanságot ne lásd, utána pedig személyesen ünnepelni?
2022. máj. 8. 10:21
 5/6 anonim ***** válasza:

A terhesség mikor okoz zavart, bizonytalanságot? Hacsak nem egy 16 éves gyerek vagy egy mentálisan labilis nő az egyéjszakás kalandja után jelenti be a terhességet, nem tudom elképzelni azt a szituációt, hogy a házaspár közli az örömhírt a nagycsaláddal és mindenki szorongani kezd, de a szorongást leküzdve ünnepelni támad kedve.

A halálhírt meg nem azért illik személyesen bejelenteni, mert így láthatjuk a másik szenvedését vagy ők a mienket, hanem mert jó, ha fizikailag is vígasztalhatjuk.

Ha elkezd sírni a barátom a telefonban egy halálhír miatt, csak mondogatjatom, hogy sajnálom, de az életben ott lehetek az oldalán, megsimogathatom, megölelhetem.

2022. máj. 8. 20:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk az illemnél a távolság persze adhat kivételt. Nyilván érthető, ha az illető nem fog Párkányból Szegedre lebumlizni, hogy bejelentse, hogy meghalt valaki, elvégre a temetést is intézi és az egyéb dolgokat, de azért Budaoest V kerületéből a VI-ba átmenni nem egy akkora távolság és nem vesz el.annyi időt.
2022. máj. 8. 20:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!