Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Zzákutcában van az életem?

Zzákutcában van az életem?

Figyelt kérdés

Egy nagyon kis vidéki faluban nőttem fel, kb 0 szocializációs lehetőséggel, ahol a falu férfitagjainak 80%-a alkoholista. A gimit egy kis városban végeztem, aztán egy nagyobb városba egyetemre kezdtem el járni. Itt kezdődtek igazán a bajok. Nem sikerült beilleszkednem, sokat sírtam, pánikrohamaim voltak, nagyon akartam azt a szakot, görcsös voltam, sokszor nem tudtam tanulni a stressztől. 2szer ott is hagytam, de nem lett jobb. Most próbáltam harmadjára és utálom ezt mondani, de megint kudarcot vallottam. Nagyon fáj, már szinte elviselhetetlenül, lassan beleőrülök. Céltalan az egész életem, már nem emlékszem mikor volt utoljára sikerélményem. Nem tudok bejárni órára, félek, hogy nem tudok megfelelni, állandó szorongásban élek. Nincs ki támogasson, nem tudok kihez fordulni, akiből kicsit erőt meríthetek, nincs semmilyen hátterem, anyám minimálbérért dolgozik, apám beleesik a fent említett 80%-ba. Mindig is túl kevésnek éreztem magam ehhez az élethez. Nagyon szerettem volna a szakomnak megfelelően elhelyezkedni és a sírás folytogat, ha arra gondolok, hogy nem lesz belőle semmi. Még mindig él bennem a remény, hogy egyszer sikerül az lennem, aki szeretnék. Csalódtam az oktatási rendszerben és a legnagyobbat magamban. Gyűlölöm magam. Zsákutcában van az életem? Van ebből kiút?

25/L

2022. máj. 4. 23:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Dicséretes hogy háromszor is nekifutottál....kevesen ilyen eltökéltek.

Nagyon sokan szoronganak, most ilyen a világ.

Egyébként nem vagy elkésve semmiről, egy barátom 40 évesen most vált pályát/életet....szóval mindig mindent lehet kb.

Ismerkedj, barátkozz, lazulj, menj más környezetbe, menj külföldre, stb.

2022. máj. 4. 23:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a klubban
2022. máj. 4. 23:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valaki erőlteti azt, ami nem megy neki, az nem dicséretes, hanem hülyeség. Találd ki, hogy még mivel akarsz foglalkozni, és végezd vagy tanuld azt. Ha mégis ragaszkodsz az eredeti a területhez, akkor válaszd annak valami egyszerűbb alváltozatát. Elég sok szakma van a világon. Elmehetsz pszichológushoz vagy coachhoz is, hogy tisztába jöjj a szándékaiddal és képességeiddel. Mit tanulsz most?
2022. máj. 4. 23:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom van-e fiúd. De talán lelki oldalról egy olyan párra lenne szükséged, akinek az élethez való pozitív hozzáállásából erőt meríthetsz. Aki mellett biztonságban érzed magad, támogat és jövőképet ad. A tudat, hogy bárhogy is alakul az egyetem ő ott lesz neked. És a tőle kapott magabiztosság segíthet legyőzni a parázásodat, és akkor talán sikerülhet az egyetem. De ha mégse jönne össze, könnyebben el tudnád engedni a dolgot, és elkezdeni valami mást.
2022. máj. 5. 05:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Van valami közösség, amihez csatlakozhatsz, vagy nem szereted annyira ezeket? Van lehetőséged terapeutához menni, aki enyhíteni tud a szorongáson?
2022. máj. 5. 09:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Részben megértelek, a gimis részig egyezik az életünk, viszont én nem mentem tovább egyetemre.

Azért ahhoz, hogy valaki bejusson (most szaktól függetlenül) kell némi teljesítmény, illetve mint korábbi válaszolók is írták 3x nem mindenkinek lenne ereje nekifutni ennek az egésznek.

Ezeket fogd fel úgy, mint kis sikerélmény hátha segít rövid távon, hosszú távon meg esetleg pszichológus ?

Egy férfi is lehet megoldás, de én nem erre támaszkodnék elsősorban, főleg ha nem vagy túl tapasztalt a párkapcsolatokban, könnyen csalódás érhet...

Nekem sokszor mondtak olyan, hogy szakadjak ki a jelenlegi életemből, ez akár segíthet is, lehet kellene neked egy "jó nyár".

2022. máj. 5. 09:51
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Tedd le a kamionos jogsit, ulj fel a 40 tonnasra, es szelloztesd ki a buradat egy kicsit....

37F incel

2022. máj. 5. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!