Miért tesznek úgy az emberek, mintha 30 éves korban megállna az élet?
Nem arról van szó, hogy 30 évesen megáll az élet, de bizonyos szempontból azért csökkennek a lehetőségek.
Egyrészt, mint írták, nőként elkezd sürgetni a biológiai óra, szűkülnek a pártalálási és családalapítási lehetőségek.
Másrészt a munkáltatók előnyben részesítik a "fiatalokat", ezért 30 felett nehezebb elhelyezkedni, váltani, ha te ilyen idősen egy gyárban dolgozol érettségivel, valószínűleg maradsz is, egyre kevesebb lehetőséged lesz változtatni.
Szóval nah, 18-tól 30 éves korodig van 12 év, amit meg lehet tolni, hogy ennyi idősen még ne egy albérletben kelljen stresszelni, miből fizeted a bérleti díjat, ha munkanélküli leszel. Én megtoltam - javítok, megtoltuk a férjemmel -, így van 30 évesen családi ház, gyerek, kezdő vállalkozás. Nem vagyunk milliomosok, de nem is kell azon gondolkodni, hogy jutok ki a panelböl és miből veszek normális cipőt a gyereknek. Megtehetjük, hogy élünk is.
Persze, lehet tengeni-lengeni 30 éves korig, otthon lakni, párról-párra járni, csak az a kérdés, 30 évesen nem fogod-e bánni, hogy nem tettél bele többet az életbe.
12
Csak nehezebb lesz sokkal, mondom ezt trendeket nem követőként, és nem is aggódom rajta, csak ritkán. De tudom, hogy nehezebb lesz párt találni, gyereket kihordani, felnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!