Az élet mégiscsak igazságos?
Most nézem, a volt osztályom, akiktől 10.-ben eljöttem. Akikeddig szépek voltak, a többségük megcsúnyult, akik meg rondák voltak, azok lettek a legszebbek... Most ez hogy jött össze, csak 2 év telt el, oszt mindenki rengeteget változott.
Én is sokat változtam, nemrég találkoztam egyik volt osztálytársammal, 6 évig voltunk osztálytársak, köszöntem neki oszt szerintem fel sem ismert.
A legrosszabb az egészben, volt egy csaj amelyiknek még tetszettem is, picit csúnyácska volt (én is) és most rohadt jó csaj lett.
10-es 6-os vagyok én duplán éltem ezt meg általánosba is és középsuliba is. Az általános a középsulihoz képest enyhébb volt, ott nem annyira, de őszintén nem is foglalkozok velük. Mert nem érdekelnek, akkor mindkét helyzetben mikor elballagtam offoltam őket. Magyarán nem foglalkozok velük, és örültem, hogy nem kell már oda mennem, és elfelejthetem mindazt amit okoztak. Nem szoktam foglalkozni velük, egész egyszerűen egyrészt lényegtelen másrészt meg az nem én vagyok mint amit ők gondoltak rólam.
Ha ma bármelyik is barátkozni szeretne velem nem foglalkoznék velük, grey rock lenne.
Csak azért írod, hogy vicceltél a szerény szóval, mert jeleztem, ha nem jelzem, akkor még most is komolyan gondolnád, hogy szerény vagy.
Nem tudsz továbblépni ez a problémád.
Aki ezeket a dolgokat komolyabban átéli, az boldog és örül, hogy elballaghat. A ballagás megváltás, mert nem kell mindennap látni és elviselni őket suliba és koleszba, miközben lelkileg belül bőg az aki ezt átéli, és a tanulásra kéne odafigyelnie tanulószobán közben attól rettegni, hogy most mivel fogják szívatni. Aztán megtanulja idővel kezelni ezt az, aki ezt átéli, de a tanulás rovására megy sajnos több esetben, és aki nagy tervekkel ment abba a suliba előfordulhat hogy ezek a dolgok miatt nem sikerül, mert ellehetetlenítették lelkileg a tanulást a szívatásaikkal. Olyan, mint mikor csatatérről szabadul, menekül az ember, az a ballagás ezt jelenti egy lelkileg bántalmazott gyereknek. Sajnos a szociológiai jelenség a klikkesedés hihetetlen károkat tud okozni a klikken kívüli embereknek, akik még nem tudták megtanulni kezelni ezt a jelenséget. Egy gyereknek első találkozásra pedig nehéz,aztán rájön, hogy az amit ők gondolnak róla, az nem egyenértékű azzal ami ő és felszabadul, megkönnyebbül ezektől a más emberek által kivetített cuccoktól.
Szerintem felesleges azon gondolkoznod ami a kérdésed. Megtehetnéd, hogy elkezdesz magaddal foglalkozni, és boldog is lehetnél, ehelyett te olyanokkal foglalkozol akik boldogtalanság és önbizalom hiány érzését okozták neked.
Mondom, akit zaklattak az boldog hogy elballaghat, és nagyon gyorsan elfelejti őket és megkönnyebbül, hogy nem kell ott lennie.
13-as szívesen.
Röviden amúgy azt jelenti hogy ahelyett hogy valaki a viselkedését változtatná meg a nézetét változtatja meg, hogy pl. Tudja hogy el kéne mosogatni de megmagyarázza hogy még ráér. Igen egyszerű példa. De ezzel az illeto belső meggyőződésével kerül konfliktusba. Egyik feszültség levezető módja amikor megpróbálja leginkább önmagának megmagyarázni hogy miért jó ez így neki hogy nem a hozzáállásán változtat és miért inkább ugyanazt teszi mint amit anno vele a többiek akik fikázták a kinézetét. A feloldása az lenne hogy te aki ezzel nem értesz egyet mély meggyőződésed hogy nem viselkedhetnek senkivel így a kinézete miatt. igazodnod kéne önmagadhoz és nem kéne hagyni tovább futni azt a programot amit anno az osztálytársaid indítottak el azzal hogy becsmérelték a kinézeted.
Ha a viselkedéseden változtatsz és igazodsz önmagadhoz és elfogadod önmagad akkor máris tovább fogsz lépni.
Vannak olyan helyzetek amikor még a szar is le van szarva típusúak. Na ezek is ilyenek. Kezdj el önmagaddal foglalkozni és ne a volt osztálytársaidhoz hasonlítgatni még mindig önmagad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!