Milyen szokatlan, de magyar(!) vezetéknevekkel találkoztál már? Olyan magyar(!) szavakra gondolok, amelyekről egyszercsak kiderül, hogy vezetéknévként is használatosak, és ez váratlanul ér, amikor először hallod.
Figyelt kérdés
Nekem ilyenek pl. ezek: Hullám, Koncert, Kalauz, Megadja.2022. ápr. 26. 14:54
32/120 anonim válasza:
Páncél vagy Páncélos, Madarász (egy magyar teniszezőnek is ez a neve), Erdész, Patkós.
33/120 anonim válasza:
"Madarász (egy magyar teniszezőnek is ez a neve)"
Madarász Viktorról nem tetszett még hallani? Elég híres festőművész, még utcát is neveztek el róla Budapesten.
34/120 anonim válasza:
Elnézést, nem pesti vagyok, és igen, ismertem a festőt.
35/120 anonim válasza:
Ismertem iskoláskoromban két lánytestvért, akiknek Gombkötő volt a vezetéknevük.
36/120 anonim válasza:
Bezzeg, Léha, Dromedár, Bárány, Dér, Véső, Látó...
38/120 A kérdező kommentje:
Gömböcz - jó, ennek picit más a helyesírása, mint a köznévnek, de azért mégis arról van szó, hogy gömböc, úgyhogy ilyenek még jöhetnek azért.
2022. ápr. 27. 18:31
40/120 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nektek tényleg furák a foglalkozások meg a nemzetiségek is? Nekem azok nem.
2022. ápr. 27. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!