Mit rontok el ennyire amikor valakivel írni próbálok Messengeren? Sokáig nem bírnak elviselni
Valóban sunyi vagy. Ismerkedni, beszélgetni akarsz, de valójában úgy indítasz, mintha csak kérdezni szeretnél valamit, és húzod, húzod, semmi se elég neked.
Aztán meg is vagy sértődve, hogy egyoldalú az egész. Bmeg, kérdezted tőle, hogy van-e kedve beszélgetni, kíváncsi rád, stb.
Amúgy meg én ha valamilyen spontán módon megismerkedtem idegen emberrel közösségi oldalon, az úgy lett tartós, hogy
1.) figyeltem rá, (figyelmes voltam vele) és ezt ő is érezte
2.) szellemes voltam
3.) tartalmas, mély beszélgetések voltak, amikről amúgy talán nem tudna akárkivel beszélni, de ez spontán jött ki belőle, és sose erőltettem, és ő se vette annak, ill. érezhetően a kölcsönös őszinteség alapján épült a kölcsönös bizalom.
Ilyen esetekben nekem órákon, olykor akár öt órán át tartó mindkettőnk számára értékes chatelések is gyakoriak voltak. Úgy, hogy egyáltalán nem ismertük egymást, és nem társkeresőről, hanem pl. technikai cucc hírdetés, vagy ismerős ismerőse posztját olvastam, hogy állást keres, és hasonló semlegesből kiindulva.
Esetedben csak zargatsz másokat, és tényleg unalmas.
Olyannal jó beszélgetni, aki intelligens, akiben van empátia, humorérzék, de te csak nyaggatsz másokat.
És igen, venni kell a másik jeleit. Te veszed is, csak nem vagy rá tekintettel. Veszed, hogy nem kölcsönös az érdeklődés, hogy egyre szűkszavúbban válaszolnak, egyre kevésbé kedvesek, de te mégis nyomulsz, és nem érzed, hogy a stratégia nem oké.
Egy energiavámpír vagy.
Azt rontottad el, hogy az emberek nem így beszélgetnek.
Ez nem beszélgetés, közelebb áll a faggatáshoz.
Beszélgetni olyan témákról lehet, ami mind a két felet érdekli, és nem "Melyik szakra jársz?" típusú kérdésekkel.
Arról nem beszélve, hogy vadidegenekkel sem szokás leállni beszélgetni, főleg úgy, ha nem vagy elég megnyerő és érdekes személyiség, hogy időt áldozzanak rád.
"Azt nem szoktam leírni"
Esetleg ha legalább itt úgy beszélnél, hogy más is értse. Mit nem szoktál leírni? Na látod ez is egy gond: nem beszélsz érthetően, nem tudni, hogy mit akarsz (valójában). Pedig csak arra lehet reagálni, hogy oké, azt meg tudják adni, vagy nem, stb. de hogy van valami ködös izé, de nincs kimondva rendesen... az elég frusztráló.
Tehát legyél őszinte, egyenes, és világosan beszélj!
Nem mellesleg a jó fogalmazás, helyesírás sem árt. Olvastad pl. a kérdésed?
Bakker, és te bekerültél a felsőoktatásba...
Egyébként régen rossz az, ha az a cél, hogy "elviseljenek"! Arra kell vágyni, hogy élvezzék a beszélgetést.
Szóval elég nagy gáz van nálad... hozzád kell fordulni, nem az oroszokhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!