Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit rontok el ennyire amikor...

Mit rontok el ennyire amikor valakivel írni próbálok Messengeren? Sokáig nem bírnak elviselni

Figyelt kérdés
Ráírok valakire akit mondjuk az egyetemről ismerek többnyire úgy kezdve, hogy kérdezhetek-e valamit. Kérdezek valamit, hogy mondjuk melyik szakra jár vagy akármi. Válaszol kedvesen, normálisan, amire reagálok, aztán teszem fel a következő kérdést. Ezt is hasonló témában, igyekszek nem zavarni a másikat hülyeségekkel. Aztán arra is válaszol, én reagálok valamit és így tovább. Mindez addig megy, amíg szépen lassan elkezd a másik egyre ritkábban, tömörebben válaszolni, végül kéretlenbe rak, lenémít, letilt. Pedig tényleg nem hülyeségekkel traktálom a másikat, teljesen értelmes dolgokat kérdezek. Ami meg nem kérdés, arra nem is reagálnak általában csak megnézik. De a vége mindig a lekoptatás, akármilyen normális is igyekszek lenni. Mit rontok el? Ja és a másik nem tesz hozzá kb semmit a beszélgetéshez többnyire csak válaszolgat.
2022. ápr. 26. 08:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
A többiekkel egyetértek. Hozzáteszem, hogy én, ha nekem irogatnának azt se tudnám mit kéne kérdeznem, mivel nem ismerlek. (Most a barátkozós honlapokat,appokat ne vegyük ide, tehát csak a messengerről beszélek.) Ha valakire ráír az ember annak általában oka van. Azt egyàltalán leírod, hogy miért írsz neki? (Pl. szeretnél barátkozni és szimpatikus.) Vagy csak elkezded kérdésekkel bombázni.
2022. ápr. 26. 09:46
 12/26 anonim ***** válasza:
64%

Valóban sunyi vagy. Ismerkedni, beszélgetni akarsz, de valójában úgy indítasz, mintha csak kérdezni szeretnél valamit, és húzod, húzod, semmi se elég neked.

Aztán meg is vagy sértődve, hogy egyoldalú az egész. Bmeg, kérdezted tőle, hogy van-e kedve beszélgetni, kíváncsi rád, stb.

Amúgy meg én ha valamilyen spontán módon megismerkedtem idegen emberrel közösségi oldalon, az úgy lett tartós, hogy

1.) figyeltem rá, (figyelmes voltam vele) és ezt ő is érezte

2.) szellemes voltam

3.) tartalmas, mély beszélgetések voltak, amikről amúgy talán nem tudna akárkivel beszélni, de ez spontán jött ki belőle, és sose erőltettem, és ő se vette annak, ill. érezhetően a kölcsönös őszinteség alapján épült a kölcsönös bizalom.

Ilyen esetekben nekem órákon, olykor akár öt órán át tartó mindkettőnk számára értékes chatelések is gyakoriak voltak. Úgy, hogy egyáltalán nem ismertük egymást, és nem társkeresőről, hanem pl. technikai cucc hírdetés, vagy ismerős ismerőse posztját olvastam, hogy állást keres, és hasonló semlegesből kiindulva.

Esetedben csak zargatsz másokat, és tényleg unalmas.

Olyannal jó beszélgetni, aki intelligens, akiben van empátia, humorérzék, de te csak nyaggatsz másokat.

És igen, venni kell a másik jeleit. Te veszed is, csak nem vagy rá tekintettel. Veszed, hogy nem kölcsönös az érdeklődés, hogy egyre szűkszavúbban válaszolnak, egyre kevésbé kedvesek, de te mégis nyomulsz, és nem érzed, hogy a stratégia nem oké.

Egy energiavámpír vagy.

2022. ápr. 26. 09:49
 13/26 A kérdező kommentje:
Azt nem szoktam leírni
2022. ápr. 26. 10:04
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
A beszélgetés és a kérdezz-felelek nagyon nem ugyanaz. Ha semmiképp nem élőben akarsz barátkozni (pedig ott lenne a legjobb), akkor kezd azzal, hogy köszönés, szeretnél vele barátkozni, és egy rövid(!) indoklás. Pl mittudomén te is futsz meg ő is és jó lenne egy edzőtárs (és NE kamuzz). Ennyi. És várj. Ha nem írnak vissza semmiképp ne spammeld őket, az elég ijesztő és rosszabb esetben híre is megy, akkor már szinte senki nem fog neked válaszolni.
2022. ápr. 26. 10:15
 15/26 anonim ***** válasza:

Magányos vagy?

Ha igen miért?

2022. ápr. 26. 10:16
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem 2 mondat alatt felidegesítettél, pedig nem is engem zaklatsz, hanem a szerencsétlen szaktársaid.
2022. ápr. 26. 10:24
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Azt rontottad el, hogy az emberek nem így beszélgetnek.

Ez nem beszélgetés, közelebb áll a faggatáshoz.

Beszélgetni olyan témákról lehet, ami mind a két felet érdekli, és nem "Melyik szakra jársz?" típusú kérdésekkel.

Arról nem beszélve, hogy vadidegenekkel sem szokás leállni beszélgetni, főleg úgy, ha nem vagy elég megnyerő és érdekes személyiség, hogy időt áldozzanak rád.

2022. ápr. 26. 10:28
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Azt nem szoktam leírni"

Esetleg ha legalább itt úgy beszélnél, hogy más is értse. Mit nem szoktál leírni? Na látod ez is egy gond: nem beszélsz érthetően, nem tudni, hogy mit akarsz (valójában). Pedig csak arra lehet reagálni, hogy oké, azt meg tudják adni, vagy nem, stb. de hogy van valami ködös izé, de nincs kimondva rendesen... az elég frusztráló.

Tehát legyél őszinte, egyenes, és világosan beszélj!

2022. ápr. 26. 10:29
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem mellesleg a jó fogalmazás, helyesírás sem árt. Olvastad pl. a kérdésed?

Bakker, és te bekerültél a felsőoktatásba...

Egyébként régen rossz az, ha az a cél, hogy "elviseljenek"! Arra kell vágyni, hogy élvezzék a beszélgetést.

Szóval elég nagy gáz van nálad... hozzád kell fordulni, nem az oroszokhoz!

2022. ápr. 26. 10:37
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
A második, nagyon maximum a harmadik kérdésnél rá kellene jönnöd, hogy az illető nem érdeklődik irántad, hiszen ha érdeklődnek, akkor tartalmas, kifejtős válaszokat is adna. Innentől fogva ez tényleg csak faggatózás, nem beszélgetés.
2022. ápr. 26. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!