Hány éves kortól neveznétek magatokat néninek vagy bácsinak?
Engem mar az is zavar ha magaznak , nemhogy bacsi..
Fiatal vagyok meg basztok meg!:D
27/F
Egy érdekes dolog jutott eszembe, 8 és 9 hatására. Az iskolákban is bácsizzák a tanárokat, nénizik a tanárnőket, kortól függetlenül. Mi sem tettünk különbséget, megnevezésben, a 23 éves Katit nem hívtuk Kati Kisasszonynak hanem Kati Néninek és ők is bácsiként/néniként hiatkoztak magukra, a 25-30 év körüli tanár úgy mutatkozott be, hogy "Sziasztrok! Pista bácsi vagyok.", hiába is a képzeletemben egy középkorú vagy idős ember jut eszembe a bácsi szó hallatán.
Azért is érdekes, mert iskolán kívül lebácsizni/lenénizni egy fiatalt sértő lehet, pedig az iskolákban ez a tisztelet jele.
18 éves vagyok, egyelőre akkor is furán érzem magam, ha férfiként, nem pedig fiúként hivatkoznak rám.🤷♂️
Ennek ellenére én is voltam már lebácsizva, persze csak kisgyerekektől, de akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!