Külföldi magyarok! Tudtok tapasztalatot adni?
Egy szigeten éltem 5 évig, utàna Angliába jöttem.
Beszéltek vakami nyelvet?
Milyen munka lenne nektek valo?
4 éve élünk Ausztriában. Munka van bőven. Ha bevállalod a szállodai szar melót a kezdetekben (mosogatás, takarítás), akkor a fizetésed (800-900.000 Ft), 100%-át félre tudod tenni, mert fizetik a kajád és a lakhatásod.
Ha pár hónapig kihúzod így, lesz tartalékod albérletre.
Bőséges kezdőtőkével (fél évig simán megéltem volna munka nélkül) de végzettség, tapasztalat nélkül, minimális nyelvtudással (alapszint, angol, német) én Svájcban kötöttem ki 2017-ben.
Hasonló paraméterekkel szerintem jó lehet Ausztria, és Németország is, vagy akár Anglia, igaz a brexit óta (állítólag) nehezebb szakképesítés nélkül munkát találni, mint pl gyári munkás stb.
#1 a nyelvtudás nem probléma, megtanulok könnyen bármit. A férjem történelmet és franciát tanít (tudom, a magyar törivel nem megy sokra) és pedagógiát tanítok, és óvodában dolgozom. A két gyerekünk iskolás
Köszönöm a válaszokat!!
6
Amúgy miért pont Spanyolország ?
Tetszik a nyelvük és elég szép. Korábban voltunk ott nyaralni, megtetszett, és a többi szimpatikus helyhez képest közel van. férjem Franciaország felé húzódik.
Ti mit gondoltok róluk (mármint az országokról)?
8
Biztos jó ötlet két iskolás gyerekkel költözni valahova, ahol nem beszélik a nyelvet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!