Titeket nem idegesít, hogy mindenhol tizenéves gyerekeket alkalmaznak? Olyanná teszik a boltot, mint egy klikkes középiskola?
3éve nem szolgàlt ki 22évnél fiatalabb személy.
Hol fordul elő ez veled, mesélj!
Annyiból olcsóbb őket alkalmaznia egyes vezetőknek, mert fiatalon még tapasztalatlan az ember, félmunkaidőre jelentik be teljes munkaidő helyett, mégha teljes munkaidőben is vannak ott, próbaidő alatt kevesebb fizetést kapnak a fiatalok mint amit ígérnek nekik próbaidőn túlra, majd a próbaidő leteltével egy újabb próbaidős szerződést íratnak velük alá, mert a munkájukban kivetnivalót találtak, ha a gyerek felmond a próbaidő alatt, a főnök goromba lesz vele és kikényszeríti belőle, hogy ott maradjon még 1 hétig, és a gyerek még nem elég tapasztalt, hogy kiálljon magáért.
A nagyobb helyeknél, pl gyorsétterem lánc tisztességesebbek velük, de a diákmunkásokat utálják a munkatársak, hiszen úgyis csak 2-3 hónapot vannak ott és mégis elvárás, hogy betanítsák őket, szóval a legtöbb helyen már be se tanítják őket, csak a kezükbe adják a seprűt, a felmosót, lepucoltatják velük az üveget, az árut rámoltatják velük, bármit, hogy ne legyenek útban amíg a nagyok DOLGOZNAK és ha a régimotoros munkatársak felhúzzák magukat valamin, csak odamennek a diákmunkásokkal üvöltözni, mert jó érzés nekik levezetni egy élő boxzsákon a frusztrációt, főleg ha úgy állnak hozzá, hogy a sepregetésért meg a pucolgatásért meg az árufeltöltésért kap fizetést, amíg ő belegebed a munkába.
A flegmaságnak semmi köze az életkorhoz. Inkább a munkahely meg a betöltött pozíció számít, pl a kasszások, a ruhabolti eladók általában bunkók, fos munkát végeznek fos fizuért és tojnak az egészre.
Negyvenes ötvenes korosztályban ugyanannyi a bunkó sőt sztem több is.
Ami a hozzáállásomat illeti.
Én pont ma találkoztam egy eladóval aki 20-21 lehetett. Nagyon édes volt, látszott, hogy első hete lehet ott, még feszengett, de udvarias volt, kedves és rendesen elvégezte a munkáját.
De találkoztam olyanokkal is, akik pont az ellenkezője voltak, kizavarták a vevőt a boltból, hogy cigizni menjenek, elkezdtek vihogni ha a vevő valamibő többet vásárolt, képeket vágtak a vevőnek, vagy még leírtak pár mondatot Messengeren, mialatt a vevő türelmesen várt, hogy fizethessen és persze, ha nekik visszaszólsz, akkor ők a leghangosabbak és legfelháborodottabbak hogy mindenki olya flegma és türelmetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!