Emberek hogy tudnak a teljes keresztnevükre és a becézett formájára is egyaránt figyelni?

csak hogy kapj normális választ is: úgy, hogy már gyerekkorától is más- és más becenéven szólítják (család-tanárok-osztálytársak, barátok) és így megszokja mindegyiket...
én amúgy értem a kérdezőt, annak ellenére hogy Eszter a nevem, becézhető... egészen gimis koromig, MINDENKINEK Eszti voltam... soha nem hívott senki Eszternek... gimiig... ahol aztán volt rajtam kívül még 5 Eszter az osztályban.. :D először tényleg fura volt, hogy ha vki Eszter-ként szólt hozzám, de pár alkalom után az ember már figyel rá :))

Én is ezt akartam írni hogy még a kutya is képes megjegyezni több nevet, sőt más kutyák nevét is.
Engem Virágnak hívnak, pl soha senki nem hívott Virinek egész életemben. Erre a mostani munkahelyemen a főnök meg egy másik kolléga is Virinek hív (mindkettővel ritkán beszélek). De ha igy hivnak, egyértelmű hogy nekem szólnak, nem a Zolinak vagy Fanninak.

Ne is mondd... Tudod milyen fura, mikor valaki Zsolt helyett Zsoltinak hív?
Sokszor észre sem veszem, hogy hozzám szólnak, volt akit hülyének is néztem, hogy magában beszél... Zsolti... Aztán leesett, hogy "Ja, asszem az én vagyok!"
Nagyon durva helyzet volt, nem is értem az emberek miért ilyen figyelmetlenek a másikkal... A Zsolt az Zsolt, nem Zsolti!!!

Nekem két keresztnevem van, és ki az egyiken, ki a másikon hív, és még becézik is :D
Azt sem tudom, ki vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!