Emberek miért hordjanak a keresztnevük kezdőbetűjét formázó medált?
Figyelt kérdés
Mi ennek az oka vagy inkább az értelme?2021. máj. 13. 23:13
1/6 A kérdező kommentje:
hordanak*
2021. máj. 13. 23:13
2/6 anonim válasza:
Személyesnek érzik. Az első címke amit rád ragasztanak, az a neved. És általában életed végéig kísér, kivéve ha megváltoztatod. Ez kvázi az identitás része. Egy darab belőlük. Oka ennyi. Értelme szentimentális, külső szemmel értelmetlen lehet, de mindig csak a viselő tudna konkrét válasz adni. Lehet hogy emlékhez köti.
3/6 anonim válasza:
Sok esetben nincs jelentősége. Én most vettem unokahúgomnak és a legjobb barátnőjének a szülinapjukra egyet-egyet, mert tetszett neki. A barátnő még nem kapta meg. Nekem egy fél barátságmedálom van (másik fele a legjobb barátnőmnél van), belegravírozva egy-egy betű. Nem saját név kezdőbetüje, és bár ritkán viselem, de vigyázok rá, mert nekünk van jelentése. Semleges szimbólumnak mondanám, amibe nem lehet semmilyen hátsó gondolatot belemagyarázni.
4/6 anonim válasza:
Én gondolkodtam,hogy pecsétgyűrűre azt gravíroztassam-e,de rájöttem minek,nincs sok értelme inkább egy mottót vagy idézetet tetek bele.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ment a pacsi!
2021. máj. 14. 22:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!