Nagyon ciki? Velem valami baj van? Mit tehetek?
Sajnos gyakran fordul elő, hogy ha valaki ír nekem valamivel kapcsolatban akkor elfelejtek neki visszaírni. Ez független attól, hogy én írtam először neki vagy ő nekem. E-mailben és messengeren is előfordul tehát nem arról van szó, hogy az egyiket gyakrabban nézegetném mint a másikat. Arra is volt már példa, hogy egy oktatónak nem válaszoltam egy e-mailjére és csak akkor jutott eszembe amikor egy másik oktatóval üzent nekem, hogy írt és láttam-e amit írt. Máskor ismerősöknek felejtek el visszaírni de olyan is volt már, hogy hivatalos levelezés volt és 2-3 nap után válaszoltam.
Úgy vettem észre, hogy ha nem válaszolok azonnal akkor teljesen elfelejtem. Már arra is volt példa, hogy eszembe jutott napközben, hogy nem írtam vissza de akkor meg mondjuk épp nem volt a laptopnál, mással voltam elfoglalva, nem voltam otthon és utána már nem jutott megint eszembe mikor lehetőségem lett volna írni.
Nagyon szégyellem de egyszerűen ha valamiben elmélyülök és azzal órákon át foglalkozok, például tanulás, olvasás, valami olyan ami (nekem) sokáig tart akkor azon kívül minden kirepül a fejemből.
Nem tudom miért vagyok ilyen hülye és használhatatlan. Mások mindig meg tudnak jegyezni mindent, minden belefér az idejükbe, akkor se felejtik el ha nem csinálják meg rögtön, hiába fáradtak mégis kész vannak mindennel.
Én meg képes vagyok napokig-hetekig elfelejteni, hogy valakinek nem írtam vissza.
Lehet, hogy nagyon másra koncentrálok de akkor sem kellene elfelejteni mert valahogy csak megjegyzik mások is amit kell. Én miért nem?
Anyukám már nem egyszer lecseszett miatta és persze olyankor még cikibb és még jobban zavar.
Én csak akkor nyitom meg a dolgokat, amikor tudom, hogy van rá 2 percem, hogy válaszoljak. Marad olvasatlanban, ami még aktuális.
Ha megnyitod és hirtelen nem írsz vissza, írd fel telefonba magadnak, a tennivalók közé, vagy egy értesitést csinálj magadnak, akkor nem felejted el.
két dolgot tehetsz:
1. Válaszolj azonnal.
2. Jegyezd fel papíron, hogy kinek kell válaszolni mit, vagy ami még jobb, állítsd be az ébresztődet a telefonodon, amikor alkalmas lesz válaszolni, és a cím legye az, hogy kinek kell és mit.
Ha nem válaszolsz, az tényleg ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!