Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyon ciki? Velem valami baj...

Nagyon ciki? Velem valami baj van? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sajnos gyakran fordul elő, hogy ha valaki ír nekem valamivel kapcsolatban akkor elfelejtek neki visszaírni. Ez független attól, hogy én írtam először neki vagy ő nekem. E-mailben és messengeren is előfordul tehát nem arról van szó, hogy az egyiket gyakrabban nézegetném mint a másikat. Arra is volt már példa, hogy egy oktatónak nem válaszoltam egy e-mailjére és csak akkor jutott eszembe amikor egy másik oktatóval üzent nekem, hogy írt és láttam-e amit írt. Máskor ismerősöknek felejtek el visszaírni de olyan is volt már, hogy hivatalos levelezés volt és 2-3 nap után válaszoltam.

Úgy vettem észre, hogy ha nem válaszolok azonnal akkor teljesen elfelejtem. Már arra is volt példa, hogy eszembe jutott napközben, hogy nem írtam vissza de akkor meg mondjuk épp nem volt a laptopnál, mással voltam elfoglalva, nem voltam otthon és utána már nem jutott megint eszembe mikor lehetőségem lett volna írni.

Nagyon szégyellem de egyszerűen ha valamiben elmélyülök és azzal órákon át foglalkozok, például tanulás, olvasás, valami olyan ami (nekem) sokáig tart akkor azon kívül minden kirepül a fejemből.

Nem tudom miért vagyok ilyen hülye és használhatatlan. Mások mindig meg tudnak jegyezni mindent, minden belefér az idejükbe, akkor se felejtik el ha nem csinálják meg rögtön, hiába fáradtak mégis kész vannak mindennel.

Én meg képes vagyok napokig-hetekig elfelejteni, hogy valakinek nem írtam vissza.

Lehet, hogy nagyon másra koncentrálok de akkor sem kellene elfelejteni mert valahogy csak megjegyzik mások is amit kell. Én miért nem?

Anyukám már nem egyszer lecseszett miatta és persze olyankor még cikibb és még jobban zavar.

2022. márc. 26. 13:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Válaszolj azonnal, vagy ha tudod hogy épp nem érsz rá, ne is nyisd meg. Akkor ott lesz az értesítés és nem tűnsz bunkónak sem, mert nem láttamoztad.
2022. márc. 26. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy hülye, csak feledékeny. Csak írj vissza azonnal minden levélre és akkor nem fogod elfelejteni később.
2022. márc. 26. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát jelölj ki magadnak minden nap egy időszakot amikor végignézed az összes üzeneteket és válaszolsz rájuk. Ez lehet naponta két alkalom is. Mondjuk 10 órakor és délután 5kor. Harminc perc.
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mondtam mindenkinek, ha sürgős nyűgjük van hívjanak fel telefonon.
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én csak akkor nyitom meg a dolgokat, amikor tudom, hogy van rá 2 percem, hogy válaszoljak. Marad olvasatlanban, ami még aktuális.

Ha megnyitod és hirtelen nem írsz vissza, írd fel telefonba magadnak, a tennivalók közé, vagy egy értesitést csinálj magadnak, akkor nem felejted el.

2022. márc. 26. 13:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

két dolgot tehetsz:

1. Válaszolj azonnal.

2. Jegyezd fel papíron, hogy kinek kell válaszolni mit, vagy ami még jobb, állítsd be az ébresztődet a telefonodon, amikor alkalmas lesz válaszolni, és a cím legye az, hogy kinek kell és mit.

Ha nem válaszolsz, az tényleg ciki.

2022. márc. 26. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:
A módszeren kell változtatni. Pl. többen írták, hogy ha nincs rá időd, akkor ne is nyisd meg. Én mondjuk gmailt használok, ott becsillagozom azokat amikkel még van teendőm, így legközelebb ha megnyitom rögtön látom hogy mivel vagyok elmaradva. De ugyanígy jó az is hogy feljegyzed valahova (akár papír, akár telefon) az emlékeztetőket.
2022. márc. 26. 13:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos tanácsot! Sokat segítettetek. Ezeket ki fogom próbálni. Ha lenne még valakinek tippje, azt is szívesen várom.
2022. márc. 26. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!