Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire félsz a haláltól?

Mennyire félsz a haláltól?

Figyelt kérdés

Már egy ideje észrevettem magamon, hogy egyre jobban félek a haláltól, és egyre többet foglalkozok a témával.

A lehető legrosszabb az, amikor ez az érzés tavasszal jön elő. Hosszabodnak a nappalok, ilyenkor tudatosul bennem, hogy jön a nyár, vége van a borongós időszaknak. Ezzel egyidőben az is eszembe jut, hogy mennyire szép az élet, nagyon sok lehetőség van benne.

Sajnos elég beteges vagyok, de kimondottan halálos betegségem nincs. Együtt lehet élni mindegyikkel (megfelelő étrend, illetve életvitel).

Van itt olyan, aki fél a haláltól? Mi a legnagyobb félelmed a halállal kapcsolatban? Illetve mennyire görcsölsz rá arra, hogy egyszer elmúlik minden?

2022. márc. 15. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem félek, az is az élet része, s az elmúlás sorában mindenki benne áll. A lényeg ezzel kapcsolatban, hogy minden napot úgy kell élni, mintha az lenne az utolsó, és itt nem az anyagiakra gondolok. A halálra minden nap ugyanolyan jó, hogy előző nap rendben voltak-e a dolgaid az életed, az csak Rajtad múlik.

Én inkább gondviselés híján, jobban tartok egy hosszan tartó betegségtől, rokkantságtól, tehetetlen nyugdíjas/öreg kortól.

2022. márc. 16. 07:38
 12/16 anonim ***** válasza:
Semennyire, ezt úgysem kerülheti el senki. Nincs vesztenivalóm, nem érdekel, hogy mikor és hogyan halok meg. Most sem élek, csak létezem, nincs benne semmi élvezet.
2022. márc. 16. 20:55
 13/16 anonim ***** válasza:
Én nem félek.. A test nem számít..
2022. márc. 17. 19:47
 14/16 anonim válasza:

a 30 as éveim elején rettegtem tőle. most, hogy betöltöttem a 40et különösebben nem érdekel. Annyi dolgom van, h nem érek rá ilyesmin gondolkozni :)

De kezdek megbarátkozni azzal a gondolattal hogy lesz egyszer majd egy nap amikor már többé nem leszek.

Annyiban jó lesz hogy végre nem kell azt a sok hülyeséget csinálni amiben mindennap vagyunk (mókuskerék, kötelezettségek, mindig fizetni valamiért, állandóan boltba járkálni, kiengesztelni mindig épp azt a valakit aki aktuálisan besértődött, stb 😂😂

2022. márc. 26. 10:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, mert ez egy különleges dolog lehet. Néha ha rágondolok, akkor elfog a rossz érzés. Megmagyarázhatatlan. De ha meg is születtem, akkor ennek is el kell jönnie, de szerintem akkor amikor már én is leéltem, meguntam az életemet.
2022. júl. 23. 19:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Amióta édesanyám elhunyt, bizonyos mértékig kívánom az életem végét.

De inkább az elmúlás gondolatát kellene elfogadtatni valamilyen módon a társadalomban. Szemléletváltás jól jönne. Ne lenne tabutéma...

2022. júl. 23. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!