Bunkóság vagy ez teljesen rendben van?
Kölcsönadtam két könyvemet egy ismerősömnek és azt vettem utólag észre, hogy mindkettőbe belefirkált.
Az egyikbe csak néhány oldalon írogatott bele, vagy csak szavakat ide-oda vagy egész mondatokat. A másik könyv viszont 359 oldalas és tulajdonképpen végigfirkálta, minden harmadik oldalra kérdőjeleket írt (gondolom oda, ahol nem értette a szöveget), néha egy-egy szót a bekezdések mellé, néha többet, a legelső üres oldalnak a felét teleírta. Felsorolta egymás alá, hogy melyik témához melyik oldal kapcsolódik és mindegyik témához vagy 10 oldalszámot írt.
A másik könyvet nem firkálta végig, de ott is írt szavakat a bekezdések mellé, 1-2 mondatot és még olyan fura megjegyzéseket is, amik nem is kapcsolódnak a könyvhöz.
Most biztos az lesz, hogy nem kell ezen fennakadni, de szerintem nem illik ilyet csinálni más könyvével. Ceruzával írogatott, de akkor sem.
Ha valakinek kölcsönkérem a könyvét, akkor ha mindenképp jegyzetre van szükségem, akkor jegyzetelek lapra vagy füzetbe, nem más könyvét dekorálom ki, esetleg megveszem a könyvet magamnak. Szerintem ez lenne a logikus.
Én vagyok túl szigorú vagy tényleg bunkóság volt tőle?
Nyilván bunkóság. Többet nem adnék oda semmit, és ha még kapható az a két könyv akkor biztosan megkérném, hogy legyen kedves venni nekem belőle újat. (A firkáltat megtarthatja cserébe.)
(Könyvtáros végzettséggel engem nagyon ki lehetne borítani ilyesmivel. :DD )
Abszolút bunkóságként fogom fel, ez egyfajta rongálás, így mindenképp szóvá tenném, és biztos, hogy ezek után semmit sem adnék már neki kölcsön. Nagy valószínűséggel még ki is fizettetném vele a könyv mostani árát.
Nekem meg sem fordulna a fejemben, hogy más tulajdonával így bánjak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!