Ha nincs útleveled, csináltatsz most?
Nem.
Ha arra gondolsz, hogy az ukrajnai háború miatt most hirtelen késztetést érzek-e rá, egyértelműen nem. Borzasztó, amit az orosz hadsereg művel a szomszédban, de biztos vagyok benne, hogy ha és esetleg itthon is háborús viszonyok lennének, azok az országok, ahova nyugodt szívvel menekülnék, nem az útlevélen rugóznának egy másik európai államból háború miatt menekülők esetében, még harmadik országból érkezőket is beengednek iratok nélkül, ha valós veszély miatt jöttek el otthonról. Másrészt az osztrák határ mellett lakom, itt a vasfüggöny lebontása óta aki akar, az ilegálisan is lazán átmegy, pláne ha még némi helyismerete is van.
Utazni rendszeresen szoktam, de már az idejét sem tudom, mikor jártam utoljára nem schengeni országban, így már évek óta lejárt az útlevelem, mégsem zavar :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!