Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért esznek a jómódú emberek...

Miért esznek a jómódú emberek is ennyi szemét kaját?

Figyelt kérdés

Diákként pénztárban dolgozom, és meglepődve tapasztalom, hogy általában a jómódúnak, igényesnek tűnő emberek is mennyi egészségtelen ételt vásárolnak. Felvágott, virsli, fehér toast kenyér, péksütemény, zsíros-cukros-adalékanyaggal teli nassolnivaló, üdítőital, RENGETEG alkohol, panírozott mirelit ételek stb. Zöldség, gyümölcs, egészséges alapanyagok alig jellemzők.

Mi lehet ennek az oka? Így már nem lep meg, hogy ennyi a túlsúlyos ember a hazánkban, de én valamiért abban a hitben éltem, hogy ez inkább a szegényebb rétegekre jellemző probléma, mert nekik nincs pénzük és kulturális alapjuk a minőségi, tudatos étkezéshez.

2022. márc. 3. 23:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%

Amiket felsoroltál kérdező,azokban semmi egészségtelen sincs, pláne, hogy nem követed nyomon,hogy 1 bizonyos ember mennyit vesz belőle és milyen sűrűn.

Toast kenyérnél ezerszer egészségtelenebb például a teljes kiőrlésű kenyér, ami annyira menci mostanában

2022. márc. 4. 06:40
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom, mi neked a jómódú. Szépen öltözött, ad magára? Nem mindig az a jómódú. Az igazán gazdagok egészségesnek látszanak és mellé van a drága ruha, amin nem is mindig látszik, hogy drága. És ritkán mennek a teszkóba :D
2022. márc. 4. 07:10
 13/23 A kérdező kommentje:

Jól van, na, nem kell így leszólni 😂 Sokakat megbántottam, mert egészségtelennek minősítettem az étrendjüket?

Én eddig azt hittem, hogy ilyen tipikus "pénzes" ételek például a drágább féle és az egzotikus gyümölcsök, fancybb zöldségek (pl. bok choy, édesburgonya), a drágabb halak, mint a lazac, a kecskesajt, penészes sajtok és más drágább sajtfélék, hidegen sajtolt olajak, olajos magvak, gluténmentes gabonák (köles, hajdina).

2022. márc. 4. 08:19
 14/23 anonim ***** válasza:
4%
Mert nem normálisak.
2022. márc. 4. 08:31
 15/23 anonim ***** válasza:
95%

Nem minden gazdag ember sznob.

A tévében azt látod, mert az a réteg nyomul a műsorokban, de a való életben rengeteg jómódú ugyanolyan ember mint bárki más, nem kobemarhát eszik kaviárral naponta.

2022. márc. 4. 09:30
 16/23 anonim ***** válasza:

ha gazdag lennék én is ilyeneket tolnék!

csak az sbudget donut! mellé koccintós

2022. márc. 4. 09:55
 17/23 anonim ***** válasza:
84%

"Nem minden gazdag ember sznob."

Az egészséges étkezés miért sznob dolog? Nem feltétlenül kaviárra meg pak choi-ra kell gondolni alatta.

2022. márc. 4. 10:20
 18/23 anonim ***** válasza:
94%
Jómódúnak számítok és bár szeretem az egzotikus gyümölcsöket, halakat, kecskesajtot és hasonlókat és az esetek nagy részében változatosan és viszonylag egészségesen étkezem, viszont emellett baromira szeretem a "szemét kaját" is, egész egyszerűen azért, mert finom és néha sokkal szívesebben eszek inkább azt. Pl. megvehetem a serrano sonkát és szoktam is, de néha ezerszer jobban tud esni a zala felvágott. Ilyen is van, nem pénzfüggő.
2022. márc. 4. 10:33
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

En pl gyakran veszek mirelit lasagnet meg egyeb gyors kajat, pl uveges bolognai szoszt, mirelit barmit, stb. mert eleg bedobni a sutobe / kifozni hozza a tesztat stb. aztan annyi. Attol meg, mert van penzem, ugyanugy utalok a konyhaban pepecselni, mint amikor nem volt.

Egyebkent szivesebben ennek tobbszor egeszsegesen, de altalaban kb harom napig birom tartani azt, hogy na akkor en osszevagdosom a zoldsegeket es minden egyeb alapanyagot en dolgozok fel es en allitom ossze az egesz kajat. Sajnos hiaba keresek jobban mint x eve, idom egyelore nem lett tobb🤣 Nem kapcsol ki a fozes, nem szorakozom jol, utalom az egeszet, legszivesebben igazabol zacskozott fejadagokon elnek, vagy valami turmixon amiben minben benne van, ami kell. (Ilyen elvileg van amugy, de meg nem jutottam el addig, hogy kiprobaljam.)

2022. márc. 4. 11:12
 20/23 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, nem szégyen ha nem tudsz valamit, pl. hogy mi az egészségtelen és mi nem, de ha nem nézel utána, csak osztod a nem létező észt,az iszonyat gáz.

Nem szégyen a tanulás

2022. márc. 4. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!