Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most ugye nem csak én leszek...

Most ugye nem csak én leszek az a 🌳sz, aki a járványügyi információ után is fog hordani maszkot?

Figyelt kérdés

2022. márc. 3. 17:59
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
63%

20

Meg aki nem érzi a maszkot a szabadság korlátozásának, viszont nem szeret rendszeresen beteg lenni és hónapokig köhögni...

2022. márc. 4. 15:38
 22/32 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy ezt a "megfulladok a maszkban" hisztériát sosem értettem.

Nem, nem értek egyet a covid miatti korlátozásokkal, egyikkel sem, és 2020.03.16. óta nem értek velük egyet.

De ennek ellenére felvettem már 2020 elején, mert nem vagyok egy debil gyökér, tudok olvasni, rá tudtam keresni arra, hogy covid19, és felfogtam, hogy ha felhúzok egy rongyot a pofámra, akkor ha esetleg tünetmentes fertőzött lennék, nagy százalékkal csökkentem az esélyét, hogy átadjam másoknak. És ismerem a testem, sejtettem, hogy tünetmentes fertőzött lennék (be is jött, hetente teszteltek melóhelyen, összesen négy pozitív teszt, NULLA tünettel még oltások meg minden előtt).

Aztán a munkahelyemen kötelező lett, napi 8-12 órán át hordtam, plusz a tömegközlekedésen, plusz a boltban, a lépcsőházban, gyakorlatilag mindenhol, ami nem otthon meg a nyílt üres utca. Igen, az első 1-2 alkalommal fura volt, de aztán megszokja az ember, és ha én nem fulladtam meg miközben felváltva végzek könnyű és nehéz fizikai munkát, akkor nehogy már valaki ne tudja elviselni abban az egy órában, amíg tömegközlekedik. A széndioxid-visszaszívásról, meg a kognitív képességekről meg annyit, hogy orvosok már nagyon régóta maszkban tolnak le több órás operációkat.

2022. márc. 4. 19:39
 23/32 anonim ***** válasza:
65%
Egyébként aki fullad, annak valószínűleg asztmája vagy COPD-je van, legalábbis nem egészséges a tüdeje.
2022. márc. 4. 19:44
 24/32 anonim ***** válasza:
70%

Ez az "ha nekem nem rossz, akkor masnak sem" hozzaallas fantasztikus...:D

Vajon honnan tudna barki rajtam kivul, hogy nekem szemely szerint mennyire kenyelmetlen, kellemetlen egy maszk viselese? En nyilvan nem szo szerint megfulladok benne, de baromira zavar az erzes, hogy nem akadalytalanul veszem a levegot es hogy takarja valami az arcom stb. Es ennyi.

Ne akarja mar mas megmondani, hogy nekem milyen erzes.

Ennyi erovel ha en enyhe tunetekkel atestem a covidon, akkor nehogy mar mas ne...

Vagy ha en szeretek szoknyat hordani, akkor nehogy mar mas ne.

A maszk is egy valami, amit magadra veszel fel. Nem mindenki talalja kenyelmesnek a magassarkut, egy harisnyat, egy sapkat stb, akkor egy maszkot miert kene mindenkinek elviselnie, ami plane a legzesedet barmennyire is befolyasolja?

2022. márc. 5. 08:49
 25/32 anonim ***** válasza:
28%

24

Egészséges ember légzését NEM befolyásolja.

2022. márc. 5. 09:28
 26/32 anonim ***** válasza:
43%
Egeszseges ember vagyok es befolyasolja, mert egy maszk van az orrom es a szajam elott. Fizikai keptelenseg lenne, ha nem befolyasolna barmennyire is. Ugyhogy ennyit errol doktor ur, de nekem igazabol mindegy; felolem on tekinthet engem nem egeszsegesnek is, a lenyeg a lenyeg, hogy EN erzem, ha valami engem zavar es rossz nekem es nem ÖN:D
2022. márc. 6. 08:43
 27/32 anonim ***** válasza:
33%

26

Én asztmás vagyok és amikor épp nem nehezebb a légzésem, akkor magamon is szoktam felejteni a maszkot.

Nem asztmás ismerőseim rendszeresen magukon felejtik vagy direkt a hideg miatt hordják.

Senki se hisztizik, hogy #mindmegfulladunk, csak aki asztmás, COPD-s vagy esetleg hiszti miatt "nem kap" levegőt a maszkban.

2022. márc. 6. 09:50
 28/32 anonim ***** válasza:
40%
27 igen, ez inkább pszichés "fulladás".
2022. márc. 7. 04:30
 29/32 anonim ***** válasza:
59%

Nem fogom hordani.

Orvos vagyok, covid ellátásban is dolgozok, amikor bejött ez a járvány már akkor is hordtam, amikor nem volt kötelező, az oltást is az első nap felvettem, a harmadiknál se vártam meg, hogy kötelezővé tegyék. Azonban ennek az omikron variánsnak már köze nincs a korábbiakhoz. A covidos beteget 95%-ának a tesztje pozitív csak, torokfájásnál, orrfolyásnál erősebb tüneteik nem igazán vannak. A cikkekben, miszerint naponta 50-100 covidos ember hal meg, elfelejtik megemlíteni, hogy statisztikailag az számít covid halálnak, ha az ember tesztje a halála előtt pozitív volt, nem az, ha a halál közvetlen oka a covid okozta szövődmény.

2022. márc. 7. 12:34
 30/32 anonim ***** válasza:
47%

Mást meg a mindenféle légúti fertőzés zavar, amit maszk nélkül jól lehet szórni. És nem, nem csak a covidra gondolok.

2022. márc. 7. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!