A háború tényétől igen.
Európa rendszerváltás után felépített életmódjába tapostak bele ezerrel.
A kárpátaljai rokonaimat féltem - de nem is inkább féltem, inkább sajnálom. Már többé-kevésbé biztonságban vannak (Mo-n), lesznek is, bajuk nem fog esni, de nagyon sok mindent fel kellett adniuk a menekülés miatt (és már alapból is nehéz anyagi helyzetben voltak, Ukrajnában régóta gáz a helyzet).
A háború gazdasági hatásaitól is félek, mármint ami Magyarországot is érinteni fog.
Arra nem sok esélyt látok, hogy mi is belekeverednénk/világháború lenne, így attól nem tartok. Persze felkészültnek kell lenni, szoktunk beszélni a családdal az esetleges menekülési lehetőségeinkről, de teljesen feleslegesnek tartom ezt az állandó eltúlzott pánikot, hogy konkrétan pár havonta rákapnak az emberek erre a témára, hogy “úristen, ez most biztos a 3. VH, mindmeghalunk”.
Egyfelől kellemetlen gazdasági hatásai egészen biztosan lesznek, ezek miatt mindenképp félek.
Én nagy esélyét látom a világháborúnak is. Illetve egyéb, minket kellemetlenül érintő következményektől is tartok. Tervezgetem, hogyan és hova meneküljek, barátokkal is téma ez. Mondjuk megjegyzem, hogy a szomszédban zajló és eszkalálódással fenyegető háború nélkül is tervezném a lelépést belpolitikai okok miatt.
Félelemnek nem mondanám.
Mondjuk úgy hogy kevésbé érzem magam biztonsagban és foglalkoztat a dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!