Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Romák/cigányok! Közétek...

Romák/cigányok! Közétek tartozok, ha a nagymamám ilyen származású?

Figyelt kérdés
Ő maga nem mondja magát annak, de teljes mértékben oláh cigány. Nekem is sötétebb a bőröm (illetve az utóbbi néhány évben - mivel elég beteges voltam, és amúgy is ritkán mentem ki a napra, ha meg igen, akkor telekentem magam fényvédővel - eléggé lesápadtam, de alapjáraton viszonylag barnás). Szívesen tanulnék többet a kultúráról, meg minden, de sajnos nem tudom eldönteni, hogy annak számítok-e így, hogy csak negyedben van bennem.

2022. febr. 21. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

Tesám!

Devla szíjja ki az agyad,mér beszísz hüjeségeket?

persze hogy közénk tartozol.

2022. febr. 21. 19:30
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Ha mamád nem mondja magát annak akkor nem az. Főleg az ő idejében a cigányok nagyon izoláltak voltak, és nem keveredtek magyar emberekkel, főleg nem a cigány lányok. Honnan tudod biztosra, hogy mamád oláh cigány? Ők a leghagyománytisztelőbb népség, csak egymás között házasodnak, népviseletet hordanak, stb.

De ettől függetlenül te nyugodtan tanulhatsz a cigány kultúráról.

2022. febr. 21. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
43%
Dikk tásókám há a rák egye ki a szívedet, gyere el velünk katizni oszt bebizonyíthátod hogy more vér ván é benned vagy csak marhaszaros térgyű párászt vágy.
2022. febr. 21. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Kettes válaszoló vagyok, az elsőnek és a hármasnak üzenném: cigányok között nőttem fel, de még ilyen szóhasználatot még nem hallottam tőlük mint amit ti leírtatok 😂 "devla szíjja ki az agyad" 😂 ilyet egy cigány se mondana.
2022. febr. 21. 19:48
 5/8 A kérdező kommentje:
#2 A mamámék soha nem merték felvállalni, de anyám mesélte, hogy a szülei egymás között mindig mondták, plusz a dédapám oláh vezetéknevű, a mamám meg elmondása szerint teljesen úgy viselkedett, folyton népviseletet hordott, de majd jobban utánakérdezek, hogy biztosra menjek. Minden esetre feltételezve, hogy negyedben roma vagyok, ha én szeretném felvállalni annak számítok?
2022. febr. 21. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

Én azt mondom, hogy a cigányok nem tagadják meg magukat, inkább büszkék a származásukra mint szégyellnék. Jobb, ha egyenesen rákérdezel otthon, hisz kíváncsi vagy, ők meg csak mondanak majd valami érdemi választ.

A kérdésedre válaszolva, felvállalhatod, még akkor is, ha amúgy nincs benned cigány vér. Ha azt mondod cigány vagy, tiszteled a kultúrájukat, mentalitásukat, akkor befogadnak magyar származásúként is.

2022. febr. 21. 20:05
 7/8 A kérdező kommentje:

#6 Na rákérdeztem, azt mondták, hogy sokkal valószínűbb az hogy azok voltak, mint hogy nem :D

Oké, köszönöm a választ!

2022. febr. 21. 20:18
 8/8 anonim válasza:

Az hogy a nagypapad vezetek neve az hogy olah az nem azt jelenti hogy Oláh cigány mert egy pl: egy magyarnak nem az a vezetek neve hogy magyar

És a nép népviseletunt elég egyszerű lányoknál fodros egybe ruha és egyes családokban teendő fiúknál öltöny és régen ez a magyaroknál is elterjedt volt és a barna-barnább bőr szem feltétlenül ezt jelenti

Nem hiszem hogy cigány vagy

2022. márc. 10. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!