Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyon önző az az ember,...

Nagyon önző az az ember, akiről ha kiderül, hogy súlyos beteg és már csak pár éve van hátra, ha magára is gondol, igyekszik megélni a vágyait,és ezzel esetleg hátrányos helyzetbe hozza a gyerekeit? ⬇️

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy a gyerekei örökségét költi el, és nem elég, hogy a gyerekeinek viszonylag korán át kell élni a szülő elvesztését, de még anyagilag is nehezebb lesz, mintha a szülő spórolna az utolsó éveiben...
2022. febr. 20. 09:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
5: én a szülő vagyok, nem a gyerek.
2022. febr. 20. 10:25
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha a szülő lennél, nem úgy írkálnál, hogy örökség, hanem saját pénz. Nem önzőség amúgy. Gyerekektől önzőség ilyet elvárni, hogy valaki az utolsó éveit ne boldogan élje.
2022. febr. 20. 10:32
 13/19 A kérdező kommentje:
12: akkor LEENDŐ örökség, ha így jobban tetszik... és igen, bűntudatom van, mert a környezetemben szinte az én gyerekeim lennének/lesznek az egyetlenek, akiknek nem jutna annyi örökség, ami lényegesen előrevinné őket az életben.
2022. febr. 20. 10:55
 14/19 anonim ***** válasza:
27%

Akkor mit panaszkodsz? Ne legyél önző. Találd meg az aranyközéputat.

Egyébként pedig amit csinálsz, az csak pánik, végső kétségbeesés. Keress fel egy pszichológust, aki segít erre e megoldást találni.

Nem most a vég küszöbén kéne észbe kapni, hogy jaj, nem éltél semmit..

2022. febr. 20. 11:00
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Ui. Sírhelyet megvetted már?
2022. febr. 20. 11:15
 16/19 A kérdező kommentje:
15: a bunkó embereknek nagyobb szükségük van rá, szóval meghagyom neked az elsőbbséget. A rosszindulatod lehet, hamarabb végez veled, mint velem az én bajom...
2022. febr. 20. 11:33
 17/19 anonim ***** válasza:

Felnevelte a gyerekeit? Akkor szerintem nem tartozik nekik semmivel.

Én sem örököltem. Apám eladósította magát, úgyhogy az volt, hogy vagy lemondok mindenről vagy az adósságot is megöröklöm. Nem érte volna meg...

2022. febr. 20. 11:47
 18/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, ebben most mi volt a rosszindulat? 🙄😮 Egy normális szülő előre megveszi a saját sírhelyét, hogy ezzel se terhelje a gyerekeit.

Na látod, ezért vagy önző, mert ezt rosszindulatnak fogod fel. Nehogy már erre is neked kelljen költeni, mi? Ha te elherdalod a pénzt, a gyerekeid miből fogják finanszírozni a temetést, síremléket?

2022. febr. 20. 12:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Amúgy kérdező, ha így látod, akkor tedd félre a pénzt. Ne itt kérd ki a véleményt, mert már eleve eldöntöttél valamit. Így van a tieid fognak a legkevesebbet ha elherdálod. Persze köss bele ebbe is mint a másik véleményembe.
2022. febr. 20. 12:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!