Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha egy 30...

Miért baj az, ha egy 30 körüli beismeri, hogy középkorú és hogy látja a jeleit, hogy a szervezete sincs már a csúcson?

Figyelt kérdés
2022. febr. 19. 18:56
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
79%
Fuh, az agyaddal van baj, ez már látszik…
2022. febr. 19. 22:32
 22/34 A kérdező kommentje:
Miért?
2022. febr. 19. 22:33
 23/34 A kérdező kommentje:

Dédnagymamáink egész nap aktívak voltak fizikailag, például a földeken dolgoztak. Ezen felül is aktívak voltak. "Igai", bio zöldségeket ettek, normális húsokat és le is mozogták a kalóriát. Melegben és hidegben is aktívak voltak.

Apum emlegeti mindig dédiméket, akik 40 fokban és mínuszban is aktívak voltak (én 27 felett rosszul vagyok), ették a hagymát szalonnával és éltek 80-90 éves korukig.

Mi zabáljuk a szénhidrátot és az adalékanyagot, ülünk az irodában, jó esetben a szabadidőnk terhére sportolunk, persze ez intenzitásában és hatásában meg se közelíti a fizikai munkát.

Azt meg ne gondoljuk, hogy a környezetvédelmi problémákból, túlnépesedésből és népességvándorlásból nem lesz háború.

2022. febr. 19. 22:44
 24/34 anonim ***** válasza:
Elég negatívan látod. Egyébként az a mozgásforma nem feltétlenül volt e legegészségesebb, főleg az ízületek miatt. + ők sem ettek túl egészségesen, aki igényes ezekre a dolgokra, annak ma már sokkal könnyebb, hiszen nagyon sok információ áll rendelkezésre. Olvasd el Dr. David Sinclair - Meddig élünk? c. könyvét, mindenre felvetett kérdésedre választ ad!
2022. febr. 20. 08:46
 25/34 A kérdező kommentje:

Semmi se teljesen egészséges.

A mi, szabadidő terhére való műsportunk sem az, az is terhel pl ízületeket, cserében nem elegendő.

Csak részben egészségesen táplálkozni is brutál nehéz, kezdjük ott, hogy onnantól, hogy bemész a munkatársakkal a menzára kajálni, lehetetlen.

2022. febr. 20. 10:03
 26/34 anonim ***** válasza:

Kicsit azért szerintem is túlgondolod, kevered már ide a háborút meg a túlnépesedést.

Viszont 28 évesen már én sem vagyok olyan formában mint 20 évesen.

Kevesebb hajam van, fizikailag csökkent az állóképességem ezt szemmel láthatóan erzekelem. Ami főleg az irodai munka es a kevés szabadidő hatása. Plusz fel is jött pár kiló. Sosem gondoltam volna, hogy az ülő munka ennyire káros is lehet. Gyakran fáj a hátam is. Tehát én tudom hogy miért vagyok rosszb állapotban mint annak idején.

Azzal is egyetértek, hogy nehéz egészségesen élni. Vegyük példának a zöldségeket aranyárban megveheted holott tudod, hogy egy üvegházban nevelkedtek földet nem látva műtrágya és permetlében fürösztve értetlenül leszedve.

Számomra is demontováló, igazából csak az egészséges amit saját magadnak termelsz. Minél jobban emelkednek az árak annál kevesebb ember tudja majd megengedni magának az egészséges életmódot.

2022. máj. 3. 23:02
 27/34 Phoney ***** válasza:
Azt meséld már el még, hogy hogyan léteznek 24 fölötti olimpikonok, hogyha afölött SENKI nincs a csúcson? A 24 alattiak is akármennyit tudnak edzeni, készülni, meg doppingolni is, úgyhogy értelemszerűen a 24 alattiaknak kell elvinniük az összes aranyérmet, mert különben szarul lettek felkészítve. Ha tudományos tény, hogy 24 fölött senki nincs a csúcson, akkor értelemszerűen nincs is az a hülye edző, aki öregebbekre pocsékolja az idejét, hiszen a fiatalabbak a potenciális legjobbak.
2022. máj. 7. 20:33
 28/34 A kérdező kommentje:

Phoney

Önmagukhoz képest vannak a csúcson 24 éves korukban. (Edzők is mondják ezt!!!)

Ettől még, ha sokszorosan jobbak a versenytársaiknál, akkor kimagaslóak tudnak maradni később is.

2022. máj. 7. 21:29
 29/34 Phoney ***** válasza:
Nemcsak önmagukhoz képest, hanem a 24 évesekhez képest is. Ha 24 évesen van a csúcs, akkor 30+ emberek egyszerűen nem nyomohatnak le 24 éveseket SEMMIBEN ott, ahol a VILÁG (7 milliárd ember) legleslegjobbjai versenyeznek. Mert ott csak az a pár ember győzhet a világon, aki tényleg a csúcson van. Arról nem beszélve, hogy van egynéhány ember, aki 24 évesen nem nyer aranyat, később meg igen. Szóval ők mondjuk még saját magukhoz képest is.
2022. máj. 7. 21:37
 30/34 A kérdező kommentje:
Ne az extrém ritka esetekből induljunk ki.
2022. máj. 7. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!