Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha egy 30...

Miért baj az, ha egy 30 körüli beismeri, hogy középkorú és hogy látja a jeleit, hogy a szervezete sincs már a csúcson?

Figyelt kérdés
2022. febr. 19. 18:56
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Pont azért vagyok magam alatt, mert sehol se tart az életem, mindent a tanulásra tettem fel. Barátaim vannak, induló karrierem, egész jó fizetésem, de ennyi.

Ugyan mivel romboltam volna magam?

Cigi sohasem volt, túlsúly 2-3 éven át, akkor is minimális, közel se kövérség.

2 éve sokat sportolok, de előtte se hanyagoltam, túráztam évente párszor, uszodában voltam, futottam, bicajoztam.

Sajnos a gyümölcsöket, zöldségeket nem "ösztönből" szeretem, de igyekszem "ránevelni" magam. Ma már fehér kenyeret sem veszek és a köret is zöldség vagy bulgur, esetleg barnarizs.

2022. febr. 19. 20:54
 12/34 anonim ***** válasza:
57%
Akkor nem középkorú vagy, hanem depressziós/kapuzárási pánik.
2022. febr. 19. 20:58
 13/34 A kérdező kommentje:
Mert kimondok egy biológiai tényt / a tükörbe nézve látom, amit látok?
2022. febr. 19. 21:14
 14/34 Phoney ***** válasza:

Te tudod, hogy mivel rongálod, hajszolod túl, vagy milyen betegségeid voltak/vannak. (Vagy lehet, hogy nem tudod, mert egyesek abban élnek, hogy az "normállis" élet része rommá stresszelni/hajszolni magukat.) Ha semmi ilyen nincs, akkor pszichés probléma. Mert 30 év körüli szervezet normális esetben igenis jól teljesít.

A "biológiai tény" nem az, hogy a korod miatt nem vagy a csúcson, hanem az, hogy VALAMIÉRT nem vagy a csúcson.

2022. febr. 19. 21:17
 15/34 A kérdező kommentje:

24 után SENKI sincs a csúcson.

Miért baj, ha valaki beismeri ezt?

2022. febr. 19. 21:20
 16/34 anonim ***** válasza:
77%

Egy 50 éves ember még egyáltalán nem idős, mert akkor mit mondasz a 70, 80, vagy 90 évesekre?

A 30 éves pedig nem középkorú. Biztos hallottad már ezt, 18 és 35 év közötti fiatalok".

Én 41 vagyok, de abszolút nem érzem azt, hogy fizikálisan, vagy mentálisan kezdenék leépülni, mondjuk ehhez életcélok kellenek!

2022. febr. 19. 21:33
 17/34 anonim ***** válasza:
Marhaság. Én 30-tól éreztem magam igazán nőnek (és annak is láttak), addig inkább "kislány" voltam. Most, 50 felett sem látszom annyinak, csodálkozni szoktak, ha elárulom a korom. Pedig tizenévekig "romboltam" a testem-lelkem elég komolyan (kb. 35 éves koromtól, csoda, hogy még élek..). Szóval ez nálam szerintem genetikai "örökség".
2022. febr. 19. 21:37
 18/34 A kérdező kommentje:
Igen, ez a legkevésbé múlik az életmódon. Azon belül is a legeslegkevésbé a sporton és a táplálkozáson, de sajnos oda kell figyelni ezekre is más okok miatt.
2022. febr. 19. 21:43
 19/34 anonim ***** válasza:

Egyettértek.

Egy 30 éves fiatalnak számít

Egy 50 éves pedig középkorúnak.

Idősek pedig a 65-70 év felettiek.

2022. febr. 19. 22:19
 20/34 A kérdező kommentje:

67-70 körül halnak az emberek.

Bár szerintem mi ezt nem érjük meg a mai életmód természetellenessége és a puhányságunk miatt. Nomeg környezetvédelmi problémák, stb.

2022. febr. 19. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!