30-as szingli nők, titeket zavar, hogy még nem alapítottatok családot?
Nem ez volt a lényege a mondanivalómnak egy szóval nem mondtam, hogy egyetemistaként akartam volna szülni. Hanem, hogy egyáltalán nem léptünk semerre 6 év alatt. Aki el akarta jegyezni a párját, az egyetemi évei alatt is megoldotta valahogy, mert ez nem olyasmi, amit nem lehet megoldani. De ő a koronavírus óta programokat sem akart, meg semmit. És én nem fogadtam el, hogy ezt az anyagiakra fogta, egyszerűen megszűnt köztünk minden ami összetartott az elején. És igen, azzal szakítottam vele, hogy mit akar az anyagiaskodásával, ha majd egyszer gyereket akar, mert az sem lesz olcsó...
Amúgy ne haragudj, de téged miért zavar az, ha egy normális körülmények között élő család, aki támogatja a gyerekét az egyetemi tanulmányai során esetleg az esküvőjét is megszervezi, mert fiatalon megtalálja élete szerelmét? Nem ez lenne a normális egy szülőtől? Miért, régen szerinted hogy adták férjhez a 20 év alatti lányokat? A családjától volt hozománya, és igenis a család fizette a fiatalok új életének kezdetét, mert máshogy honnan telt volna annyi idősen. Szóval egy egyetemista, aki teszem azt 25 évesen kikerül az egyetemről, ne menjen férjhez 28 éves kora előtt, ha ketten önerőből ezt nem tudják kifizetni. Nem láttál elég normális példát, ezek szerint. Azt meg már hadd ne mondjam, hogy állambácsi a legtöbb hitelt, kedvezményt házasoknak adja. Szóval ne ellenezd mások döntéseit, ha nem látsz bele a családi-anyagi helyzetükbe. Az meg aztán utópia lenne, ha mindenki akkor esne teherbe, amikor anyagilag meg mindenhogy ideális. Hogy a rákba veszel a mai árak mellett egy saját lakást, amiben 2 gyerekkel is nehéz elférni és többre úgysem fogja futni? Nem lehet a végtelenségig várni, mert a realitás az, hogy olcsóbb semmi sem lesz, biológiailag meg necc későn szülni. Úgyhogy ha tetszik, ha nem, egyre több gyerek fog albérletben nevelkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!