Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 30-as szingli nők, titeket...

30-as szingli nők, titeket zavar, hogy még nem alapítottatok családot?

Figyelt kérdés
Jövőre töltöm be a 30-át, jelenleg nincs párkapcsolatom (közel 1 éve ért véget egy 6 éves kapcsolat). Mostanában foglalkoztat a gyerekvállalás gondolata, hogy már el tudnám magam képzelni anyaként. Nem zavar annyira (nem bánkódom rajta napi szinten), hogy ez még nem jött össze, de pl. sok volt osztálytársamnak már van gyerekük és úgy érzem, hogy le fogok erről csúszni, mert már így is sürget az idő :D ti hogy élitek ezt meg?
2022. febr. 18. 19:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem el kéne engedni már azt a kőkorszaki felfogást, hogy mindenkinek mindenáron gyerek/férj/feleség/ család kell. Igenis vannak olyan emberek, köztük én is, akiknek a hátukon áll fel a szőr egy ilyen komoly elköteleződéstől. Én egy képzeletbeli bilincset látok a kezeimen amikor a családra gondolok. Nem tehetném azt amit akarok, és amikor akarom, mindenről be kéne számolnom, xy évet éljek ugyanazzal a férfival. Köszönöm nem! #3.
2022. febr. 18. 20:05
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
felelősséghárítás az a többségben benne van.. ez az oldal tökéletesen megmutatja a példát.
2022. febr. 18. 20:28
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

12

Igen, a többiben meg az állati ösztön, mert szaporodni akar?

2022. febr. 18. 20:54
 14/24 anonim ***** válasza:
69%

Én kerek 30 vagyok és őszintén hálát adok szinte minden nap, hogy nincs gyerekem. Ezt úgy mondom, hogy egyszer szerintem fogok majd max. egyet akarni, de még nincs itt az ideje nálam.

Én nagyon szeretem az életemet, így ahogy most van, nem hiányzik nekem terhesség, meg gyerek.

2022. febr. 18. 23:26
 15/24 anonim ***** válasza:
77%
Mégis miféle “felelősséget” hárítok azzal, hogy nem vállalok kötelező jelleggel gyereket, akit egyébként a hátam közepére sem kívánok és akiknek a folytonos bömbölésük és hisztijük rettentően irritál?? Csak mert amúgy semmilyet. Mindenki olyan és akkora felelősséget vállal a saját életét illetően, amilyet és amekkorát akar, nálam pl a gyerek az soha nem volt ebben benne és soha nem is lesz.
2022. febr. 18. 23:57
 16/24 anonim ***** válasza:
62%

Nem,belőlem nem fog senki hasznot húzni,függőségbe verni.

Nem szeretnék létrehozni egy új embert ebbe a kizsákmányoló világba.

Alapból sem könnyű az élet,miért nehezíteném tudatosan?

33f

2022. febr. 19. 01:59
 17/24 A kérdező kommentje:

Szóval úgy látom, hogy sorstársak többsége nem agyal ezen annyira, erre voltam kiváncsi és örülök, hogy azért vagyunk páran :D

#8 nem volt itt jajgatás, írtam is, hogy nem bánkódom ezen, csak néha már foglalkoztat a gondolat, hogy készen állnék erre, és csak érdekelt, hogy aki hasonló korosztály és helyzetű, ő hogy látja ezt a dolgot… de azért köszi a válaszod!

2022. febr. 19. 07:06
 18/24 anonim ***** válasza:
65%
Kedves 9-es, lepomtoztalak pedig fel akartalak, bocsánat!:(gyerek nélkül igazi az élet, ez így van!
2022. febr. 19. 12:47
 19/24 anonim ***** válasza:
48%

Én 26 évesen nem tudom elképzelni, hogy 30 előtt szüljek; nemrég lett vége egy hosszú kapcsolatomnak, most egyedül kell lennem. Én fiatal anya akartam lenni, 3 gyerekkel, de hát örülök, ha 1 lesz.

Kicsit bánt, meg talán irigy vagyok azokra, akik ugyanennyi idősen már megtalálták azt a valakit, akihez mostanában hozzá is fognak menni, mert egyre több ilyen ismerősöm van. Az én párom nem akart eljegyezni és semmi hajlandóságot nem mutatott arra, hogy fejlődjünk valamerre. Én nem tudtam elfogadni kifogásnak h egyetemisták vagyunk és fiatalok. Más egyetemista fiatalok is megoldották már, ha mást nem szülői segítséggel.

Néha áldozni valamilyen programra és összeházasodni nem egy akkora anyagi veszteség, amin aggódni kellene. Így hogy akar majd ellátni egy családot? Akkor meg több kiadás lesz.

Szóval furcsán gondolkodik néhány férfi manapság.

2022. márc. 6. 13:14
 20/24 anonim ***** válasza:
75%

19, te gondolkodsz furcsán, ha azt hiszed, normális házasodni meg gyereket szülni szülői segítségre, meg a "mások is megoldották" mentalitásra. Ugyan miről maradsz le, ha csak akkor vállalsz gyereket, ha anyagilag megengedheted magadnak?

Aki azzal jön, hogy ő nem akar 30 fölött szülni, mert ő "fiatal anyuka" akar lenni, az fejben már most öreg.

2022. márc. 6. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!