Utcazenészkedéssel mennyit lehet keresni? És kell hozzá valamiféle engedély? Ha igen, hogy lehet megszerezni?
1.Tanulj meg egy vagy akár több hangszeren játszani.
2.Gyakorolj.
3.Mutasd meg a szüleinek mit tudsz? Majd kérd ki a véleményüket ha jó jöhet a következő lépés.
4.Hívd össze a barátaidat,rokonaidat és mutasd meg mit tudsz? Ha nekik is tetszik jöhet a következő.
5.Menny be a hivatalba (kormányablak) ott mond el szeretnél engedélyt kérni, ott biztosan segítenek.
6.Menny el arra a helyszínre ahol meg kaptad az engedélyt és hajrá, indulhat a buli.
Konga dobolas hoz sok penzt egy sracnak a nyugatinal.
Azt csinald!!! Nagyon jo hallgatni!!
Ettermek kozelebe is jatszhatsz.
Én addig ütnék minden ilyen "zenészt", amíg mozog.
Miért nem lehet nyugodtan sétálni, miért kell idétlen zajongást hallgatni?
#5 Arra ott van az erdő és a külváros.
Belvárosban sosem lesz csönd.
Nem csendet írtam, mert az nyilván nemlesz a belvárosban.
De pl egy Keleti, vagy Astoria aluljáró sokkal nyugodtabb, mikor nincs ez a zenének nevezett idétlenség.
Ha zenét akarok hallgatni, akkor megveszek/letöltök egy albumot, vagy elmegyek egy koncertre, az utcán tiszteletben kéne tartani azokat, akiket nem érdekel az adott zene, pláne ha az már inkább zaj.
Kérdező, nem tudom, a te keresőd hogy működik, de nekem elég sok jó találatot ad arra, hogy milyen engedélyek kellenek, sőt még azt is, hogy mennyire lehet vele keresni...
A bevétel persze sok tényezőtől függ. Nem lehet előre megjósolni. Biztos, hogy vannak forgalmasabb és adakozóbb környékek, népszerűbb, adakozásra ösztönzőbb zenék és hangszerek is. Ennek a műfajnak ugyanúgy megvan (és egyáltalán nem biztos, hogy azonos) a logikája, működése, mint minden más népszerűségnek.
Elég jó esélye van, hogy nem ugyanazok a számok fogják kinyitni az emberek pénztárcáját az utcán, mint egy netes zene áruházban, vagy egy koncert esetében - de nem biztos, hogy így van. Neked kell kitapasztalni, hogy mi hogyan működik NEKED. Mert az is elég valószínű, hogy nem ugyanaz működik egy testes fúvóson játszó fiatal srácnak, mint egy vékony, csinos hegedűn játszó nőnek, vagy egy ronda öregembernek harmonikával. Attól, hogy mindegyik zenél, még az előadásmód is más mindegyik hangszer és mindegyik demográfia esetén is. Az összhatás pedig eltérő módon lehet képes megnyitni az emberek adakozó kedvét.
Ugyanígy az sem mindegy, hogy milyen ruhában, vagy épp milyen felirattal, kommunikációval hívod fel a figyelmet a tevékenységedre. Sajnáltatod magad, hogy ételre kell, vagy lazázol, hogy "nem fogok hazudni, piára kell", stb. Ezek is mind olyanok, amiket ki kell tapasztalni, hogy neked mi hogyan működik. Persze, ha ügyesen használod a keresőt, találni fogsz róla sztorikat, sőt esélyes, hogy még szociológiai tanulmányokat is, hogy mi hogyan működőképesebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!