Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szeretnék későbbi lefekvésre...

Szeretnék későbbi lefekvésre rászokni, de képtelen vagyok rá, valami belül meggátol, nyugtalan leszek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Régen későn alvó voltam, de egy jó ideje már nagyon korán fekszek le, este fél 7 körül. Korán is ébredek éjjel 2-3 körül az lényegtelen hajnalban mit csinálok. Még nyáron is így volt. Szeretnék kicsit visszaállni a normálisra, de nem megy, mert ha nem vagyok időben ágyban, amikor szoktam, jön a pánikolás, nyugtalan leszek. Amúgy meg sokszor nehezen alszok el. Mit tegyek hogy képes legyek később lefeküdni, rá bírjam venni magam? Fontos lenne mert egészségtelen az életmódom.
2022. febr. 17. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én meg alig tudok elaludni sőt xanaxot kell szednem hogy egyáltalán el tudjak, ilyen 11 éjfél között néha sikerül. Inkább örülj neki hogy ilyen hamar le tudsz feküdni :d szívesen cserélnék veled.
2022. febr. 17. 17:29
 2/3 Humor Herold ***** válasza:

8 óra szükséges minden nap a szervezetnek.Lehet élni 5-6-7 órás alvással is.De ha valaki törekszik az egészséges életmódra, az nem csak a táplálkozásban merül ki pl., hanem a pihenésben is.Hozzá tartozik.

Reggel mikor legkésőbb fel kell kelned ...ezalatt azt értem hogy reggeli rutin,készülődés stb...munkába vagy iskolába vagy ahova kell menni :) Szóval ettől az időponttól számold vissza a 8 órát és akkor feküdj le.Csinálj belőle rendszert.

Az hogy egyszerre nem tudsz elaludni nem jó...de erre nagyon nem tudok mit mondani.Én 5 perc alatt elalszom.Munka,sport,tennivalók...estére mindig fáradt leszek.

Ürítsd ki a fejed..esetleg előtte gondold át a következő napodat mi vár rád...és akkor nyugodtan térhetsz nyugovóra..mert lelkileg felkészültél.

2022. febr. 17. 17:40
 3/3 Senior Séf ***** válasza:
Ne borítsd fel a cirkadián ritmusodat, kérdező. Ha erre vagy beállva, aludj így. Hidd el, nem éri meg belepiszkálni a természet rendjébe. Ha korán kell elaludnod, valószínűleg az egyik szerved miatt van, ugyanis azok regenerálódása leginkább az éjfél előtti órákban zajlanak. Ha te este 7 körül vagy kénytelen elaludni, gyanítom, a mellékvese táján nincs valami rendben. Első körben nézetnék egy kortizolszintet. Ugyanis, ha az túl alacsony, a melatonin hamar átveszi az uralmat.
2022. febr. 17. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!