Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kinek hogyan alakult a február...

Kinek hogyan alakult a február első fele ebben az évben?

Figyelt kérdés
Mivel 28 napos ez a hónap, értelemszerűen 14.-dikén éjfélkor lejárt az első fele...

2022. febr. 16. 22:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Elkezdődött egy újabb félév az egyetemen, és most először abszolúte nem voltam ráhangolódva, de ehhez képest is jól indult. Viszont már most látom, hogy messze az idei lesz a legnehezebb, 3 nagyon kemény tárggyal, és egy pár olyannal, amire heti szinten kell beadandót, és/vagy prezentációt csinálni és előadni.

Az a kellemetlen, hogy már most (sokkal) fáradtabb vagyok, mint kellene, szóval nagyon hamar össze kellene magam rántani, ha nem szeretném a tavalyi lelki nyavalyák ismétlését idén is. (bár akkor azok nem sulis dolgok miatt jöttek elő)

Az viszont mindenképp pozitívum, hogy a szociális életem végre jó irányba halad, és akadnak azért kisebb-nagyobb sikerélmények több téren is.

2022. febr. 18. 11:57
 22/28 A kérdező kommentje:

21-es válaszoló: nincsenek valahol segédanyagok feltöltve a netre, hogy azzal a bizonyos nehéz tárgyakkal könnyebben meg tudj birkózni?

Én csak a felvi.hu oldalon nézelődtem régebben, de mostanában nem volt szerencsém ahhoz az honlaphoz.

Szerintem kérjél segítséget a tananyag egészének értelmezéséhez a tanártól. Mennyire segítőkész az a tanerő, aki tartja ezeket az órákat?

2022. febr. 18. 12:03
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

17 es vagyok

Munkával az a baj, hogy kint dolgozom, csak angolul beszélek sajnos, így meg nehéz.

Egyébként neked kérdező, hogy alakult a február első fele?

2022. febr. 18. 15:39
 24/28 A kérdező kommentje:

23-as válaszra visszajelzésem: a kapcsolatrendszeremet illetően 6.-dikán a déli órákban sikerült megismerkednem valakivel, aki felajánlotta hosszabb távon a szolgálatait.

Szimpatikusak lettünk egymásnak. (Megint egy nő-férfi barátság van alakulófélben. Folyamatosan összhangban vannak az elképzeléseink az életről, szinte "meseszerű" találkozás eddig.) Mivel eddig csak kétszer találkoztunk személyesen, de "időnk nincs", néha telefonon tartjuk a kapcsolatot. Várakozó álláspontra helyezkedtem vele kapcsolatban.

14.-én a késő esti órákban viszont majdnem megromlott végleg egy férfi ismerősömmel a barátságom. Gyakran találkozgattunk tavaly május óta, ő szorgalmazta a megbeszéltekhez képest a több személyes kontaktust. Július hónapban csak egyszer találkoztunk így 9 hónap helyett 8-at számolok.

Azóta minimálisan rendeződött a feszültség, de elég hosszú lesz a konfliktusrendezési folyamat. Részben túlhajszolt a munkája miatt, de beszélhetek neki, hogy menjen el előnyugdíjba, mert már bőven megvan a szolgálati ideje. Merthogy neki agyvérzése lesz, ha otthon ül. Ráhagytam, hadd tegyen további erőfeszítéseket, ha ez teszi boldoggá.

Részben pedig a magánéleti gondjai: jaj, mennyire szereti a második feleségét, miért hagyta el őt, stb. Miért nem becsüli meg az volt asszonyka az ő ajándékait, miért dobja a kukába a valentin napi virágjait, a karácsonyi ajándékait, stb. Ha valakinek ennyire nincs önbecsülése és nem hagyja, hogy ezzel szembesítsem, akkor mit lehet tenni? Majd magától helyreáll a lelkivilága, ha ő is úgy akarja. Ez van.

Szóval olyan egy-egy. Van egy "bizonyos hátterem". Ez nem a nyílt fórumra való. (Koronavírussal kapcsolatos helyzettel függ össze.)

Próbálok távmunkát vállalni, de ahogy igénybe veszem a lehetséges kapaszkodóimat, a kilátások nem minden esetben biztatóak. De kapcsolatteremtő és kapcsolatmegtartó képességemnek köszönhetően nem reménytelen a helyzetem.

2022. febr. 18. 16:09
 25/28 anonim ***** válasza:
Sok sikert :)
2022. febr. 18. 16:26
 26/28 A kérdező kommentje:
Neked is kedves 25-ös válaszoló! :)
2022. febr. 18. 16:38
 27/28 anonim ***** válasza:

21 vagyok:)

A felvi-s tippet köszönöm szépen, teljesen elfeledkeztem már az oldalról, de mindképp körül fogok rajta nézni!

A 3-ból 2-nél már sikerült is remek segítséget találnom/kapnom (egyik unokatestvéremtől plusz anyagot, valamint szüleim tudnak segíteni a másiknál és tapasztalatuk is van benne), úgyhogy már ennek nagyon örülök. A maradék egy tárgy még kicsit kérdőjeles, de többen szóltunk a tanárnak, aki plusz (gyakorló)feladatokat ígért, szóval remélhetőleg az is rendben lesz. Pár szak- és csoporttárssal beszélgettünk erről a tárgyról, és igazából mindenki tart tőle minimum egy kicsit, szóval valamelyest órák utáni közös tanulások is lesznek majd :) Eddig mindegyik tanár segítőkésznek és türelmesnek bizonyult, úgyhogy a továbbiakban is remélem, hogy ez nem változik majd.

2022. febr. 19. 09:58
 28/28 A kérdező kommentje:

27-es válaszra visszajelzésem: őszintén örülök a szép sikereknek! :)

Csak így tovább! :)

2022. febr. 19. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!