Kinek hogyan alakult a február első fele ebben az évben?
Elkezdődött egy újabb félév az egyetemen, és most először abszolúte nem voltam ráhangolódva, de ehhez képest is jól indult. Viszont már most látom, hogy messze az idei lesz a legnehezebb, 3 nagyon kemény tárggyal, és egy pár olyannal, amire heti szinten kell beadandót, és/vagy prezentációt csinálni és előadni.
Az a kellemetlen, hogy már most (sokkal) fáradtabb vagyok, mint kellene, szóval nagyon hamar össze kellene magam rántani, ha nem szeretném a tavalyi lelki nyavalyák ismétlését idén is. (bár akkor azok nem sulis dolgok miatt jöttek elő)
Az viszont mindenképp pozitívum, hogy a szociális életem végre jó irányba halad, és akadnak azért kisebb-nagyobb sikerélmények több téren is.
21-es válaszoló: nincsenek valahol segédanyagok feltöltve a netre, hogy azzal a bizonyos nehéz tárgyakkal könnyebben meg tudj birkózni?
Én csak a felvi.hu oldalon nézelődtem régebben, de mostanában nem volt szerencsém ahhoz az honlaphoz.
Szerintem kérjél segítséget a tananyag egészének értelmezéséhez a tanártól. Mennyire segítőkész az a tanerő, aki tartja ezeket az órákat?
17 es vagyok
Munkával az a baj, hogy kint dolgozom, csak angolul beszélek sajnos, így meg nehéz.
Egyébként neked kérdező, hogy alakult a február első fele?
23-as válaszra visszajelzésem: a kapcsolatrendszeremet illetően 6.-dikán a déli órákban sikerült megismerkednem valakivel, aki felajánlotta hosszabb távon a szolgálatait.
Szimpatikusak lettünk egymásnak. (Megint egy nő-férfi barátság van alakulófélben. Folyamatosan összhangban vannak az elképzeléseink az életről, szinte "meseszerű" találkozás eddig.) Mivel eddig csak kétszer találkoztunk személyesen, de "időnk nincs", néha telefonon tartjuk a kapcsolatot. Várakozó álláspontra helyezkedtem vele kapcsolatban.
14.-én a késő esti órákban viszont majdnem megromlott végleg egy férfi ismerősömmel a barátságom. Gyakran találkozgattunk tavaly május óta, ő szorgalmazta a megbeszéltekhez képest a több személyes kontaktust. Július hónapban csak egyszer találkoztunk így 9 hónap helyett 8-at számolok.
Azóta minimálisan rendeződött a feszültség, de elég hosszú lesz a konfliktusrendezési folyamat. Részben túlhajszolt a munkája miatt, de beszélhetek neki, hogy menjen el előnyugdíjba, mert már bőven megvan a szolgálati ideje. Merthogy neki agyvérzése lesz, ha otthon ül. Ráhagytam, hadd tegyen további erőfeszítéseket, ha ez teszi boldoggá.
Részben pedig a magánéleti gondjai: jaj, mennyire szereti a második feleségét, miért hagyta el őt, stb. Miért nem becsüli meg az volt asszonyka az ő ajándékait, miért dobja a kukába a valentin napi virágjait, a karácsonyi ajándékait, stb. Ha valakinek ennyire nincs önbecsülése és nem hagyja, hogy ezzel szembesítsem, akkor mit lehet tenni? Majd magától helyreáll a lelkivilága, ha ő is úgy akarja. Ez van.
Szóval olyan egy-egy. Van egy "bizonyos hátterem". Ez nem a nyílt fórumra való. (Koronavírussal kapcsolatos helyzettel függ össze.)
Próbálok távmunkát vállalni, de ahogy igénybe veszem a lehetséges kapaszkodóimat, a kilátások nem minden esetben biztatóak. De kapcsolatteremtő és kapcsolatmegtartó képességemnek köszönhetően nem reménytelen a helyzetem.
21 vagyok:)
A felvi-s tippet köszönöm szépen, teljesen elfeledkeztem már az oldalról, de mindképp körül fogok rajta nézni!
A 3-ból 2-nél már sikerült is remek segítséget találnom/kapnom (egyik unokatestvéremtől plusz anyagot, valamint szüleim tudnak segíteni a másiknál és tapasztalatuk is van benne), úgyhogy már ennek nagyon örülök. A maradék egy tárgy még kicsit kérdőjeles, de többen szóltunk a tanárnak, aki plusz (gyakorló)feladatokat ígért, szóval remélhetőleg az is rendben lesz. Pár szak- és csoporttárssal beszélgettünk erről a tárgyról, és igazából mindenki tart tőle minimum egy kicsit, szóval valamelyest órák utáni közös tanulások is lesznek majd :) Eddig mindegyik tanár segítőkésznek és türelmesnek bizonyult, úgyhogy a továbbiakban is remélem, hogy ez nem változik majd.
27-es válaszra visszajelzésem: őszintén örülök a szép sikereknek! :)
Csak így tovább! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!