Kinek hogyan alakult a február első fele ebben az évben?
Most jött át a legújabb válasz.
8-as válaszoló: nekem kiváló tapasztalataim vannak a munkaügyi központtal (néha ugyan motiválni kell őket, hogy segítsenek. Szerintem nyugodtan kérd meg őket, hogy legalább valaki lelket öntsön beléd.)
Megélhetési gondokkal küzdést illetően is nagyon segítőkész a lelkisegély szolgálat - 116-123 a számuk. Telefon és írás útján is lehet velük kapcsolatot tartani, írásban jóval lassabb a visszajelzésük.
Én is tudok munkavállalással kapcsolatos elakadásokban segíteni, nekem is rengeteget segített korábban a munkaügyi központ. Azóta szabályszerűen megtáltosodtam. Édesanyámat munkavállalási tanácsadónak szerették volna még az 1980-as években átképezni, de legnagyobb tévedésére nem élt ezzel a lehetőséggel. Ma már másokat állítana munkába - még nyugdíjas korában is.
A magánélet pedig akkor fog rendeződni, mikor az ember egyáltalán nem számít rá - mármint párkapcsolatról beszélek. De magánélet lehet az ismerősi/baráti kör is. Ha ez utóbbiak esetében van súlyos konfliktus, az a nehéz helyzet igazán.
Egyházi körökben is tapasztaltam, hogy hívők pl. kiírják, milyen munkákat vállalnak. Felkerül a faliújságra elérhetőséggel és hátha akad jelentkező, akit érdekel egy-egy igénybe vehető szolgáltatás.
9-10 azonos vagyok illetve én írtam előtte a szülinapot.
Igazából nincs különösebb célom egyik terén se. Versek csak úgy jönnek, aztán láttam van-ez az oldal gondoltam emgosztom, hátha van akinek tetszene.
Egyház tekintetében meg igazából úgy vagyok, hogy simán szívességből segítek, nem feltétlen vallási okból. Vallás számomra picit olyan hogy, nem tudom hogy fogalmazzam jól, nem sértően szeretném. De úgymond nem állok egyik oldalon sem, vallásos se vagyok, de teljesen azt sem mondom hogy nem lerhet benne igazság.
Majd megtudom ha eljön az ideje, addig meg próbálok úgymond amit lehet jól tenni.
Sajna még nem dugtam.
Nem tudom mikor fogok.
14-es válaszoló: én sem vagyok túl vallásos, csak mivel nem összetartó nálunk a rokonság és testvérem nincs (édesanyám már nem él, ő volt az EGYETLEN IGAZI NAGY TÁMASZOM,) amiatt nálam már csak az egyházi közösségek tudnak szóba jönni, mint egyetlen be- és elfogadó közösség.
15-ös válaszoló: vigasztalódj, ami késik nem múlik. Egyszer majd eljön annak is az ideje. Addig meg nem maradsz le biztosan egyéb jó dolgokról.
Sehogy, unalmasan, nem tudok előrébb jutni semmiben. Kivagyok az albérlet miatt, de másikba már nem mennék, csak saját házba, de egyenlőre nincs semmi a kínálati oldalon ami megfelelne.
Munkámat nagyon unom, de nem tudom mire lecserélni nyelvtudás híján, meg szakmám sincs és beleuntam ezekbe a szakma nélküli egykaptafás szar helyekbe ahol semmi változás és semmi elismerés nincs, csak mintha egy lelketlen senki lennél.
Nincs irány, nincs semmi ami fele elmozdulhatnék előre, de a helyzetem meg nem annyira rossz, csak végtelenül meguntam, kiégtem.
Bár valószínű csak a saját otthon miatt, mert nem jött most össze, és a nyarat már nem szerettem volna ebben az albiba tölteni, mert egy pokol.
Eseménytelenségek ölnek engem, szóval így telt.
Egeszsegugyi problémák ,
Majdnem meghalt a macskám...
Ilyenek...
Soroljam még?
17-es válaszoló: van így, hogy parkolópályára kényszerül az ember. Én ma a délutáni órákban vettem részt egy önismereti csoportban.
Régen jártam már az ismerős orvosnál, aki eredetileg pap akart lenni (pszichoterápia,) és MEGLEPŐEN POZITÍV VÁLTOZÁS állt be az életemben édesanyám halála - 2 és fél év - óta. Az orvos asszisztensének megfigyelése/visszajelzése szerint nagyon karakán, szigorú és eltökélt vagyok az ügyeim vitelében.
Végiggondoltam a fejlődésemet, az elmúlt két és fél évben és elég sokat változtam kora fiatalságom óta. De egy középkorú ember persze más, mint egy életét éppen csak elkezdő fiatal.
Most már egészen biztos vagyok benne, hogy megvan a kulcs, miért "kerülnek" annyira a férfiak, miért nem sikerül a párkapcsolat (egyszerűen nagyon határozottnak, önérdek érvényesítőnek neveltek.) De ettől nem vagyok elkeseredve, mert a barátságok nálam ezeket a mások által elveszettnek hitt kapcsolati értékeket nagymértékben pótolják.
Mindezeket csak azért írtam így le, hogy ha valamilyen csoda folytán szerencséd lenne ilyen önismereti csoporthoz, akkor lehet, hogy egészen más eredmény jönne ki végül. Lehet, hogy választ kapnál ilyen kérdésekre.
Én ezzel nem a történettel nem reklámozni akarom a pszichiátria "mindenhatóságát", mert nekem is nagyon sok negatív és igencsak elkeserítő tapasztalatom volt, összesen két embert kivéve. (Na jó, pszichológusok között is akadnak dolgukat értőek.)
Munkaügyi központ elég sok mindenben segít, de most a COVID helyzet szinte mindent a világon tönkrevágott. Azt elhiszem, hogy ez feszélyezhet. Ez mindenkinek egységesen rossz és kellemetlen diszkomfort érzetet okoz(hat) a mindennapokban.
18-as válaszoló: hátha valaki meg tud vigasztalni az egészségi állapotoddal kapcsolatban (online orvosok esetleg?) Lelkisegély szolgálat? 116-123-as telefonszám és írni is lehet nekik, csak arra várni kell hosszabban. Talán egy hónapos várakozási időre emlékszem távlatból.
A cica egészségi állapotával kapcsolatban is kaphatsz szerintem vigaszt. Itt meg fogják érteni, hogy egy érző kis házi kedvenchez ragaszkodsz... elég sok esetben pedig egyházi közösségben lehet pozitív élettapasztalatokat összegyűjteni. Nekem ez utóbbi mindennél jobban sikerült (nagyobb sikerrel járt, mint az egyéb mentálhigiénés terület.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!