Hány éves kortól tartjátok az ember középkorúnak? Szerintetek hány eves kortól látszik és érződik, hogy az?
Hány éves kortól érzi szerintetek magán az ember, hogy nem olyan könnyű a súlyát tartani, durvább a másnaposság, nem úgy fejlődik a sportban stb?
Igen, fordított kérdés. Sok helyen hallani, olvasni a harmincat, de ha ez későbbi akkor mikor?
Engem megnyugtatna amúgy.
"Elhasználódottabb" szervezeti működés? Élettapasztalat? Szellemi/viselkedésbeli ÉRETT-ségi tényezők?
Mire gondolsz konkrétan?
11-es válaszoló voltam.
Ha nagyon sok a stressz, illetve általad feleslegesnek érzett erőfeszítés a munkahelyen, akkor érdemes váltani.
Vagy a magánéleti válságot is lehet orvosolni valamilyen módon - ha nem költözéssel, akkor külső kapcsolatok bevonásával. (Nemcsak a családsegítő központ lehet a megoldás, hanem egyéb társas kapcsolatok kialakítása.)
Egyébként ettől még nem hiszem, hogy középkorú lenne az ember...
"Egy másik szakaszolás, a WHO korbeosztása alapján a középkor alsó határa a 40 év, de a legtöbb helyen inkább a 45. évet tekintik annak. A középkorúság 45-59 évig tart, az öregedés kora 60-74 évig, az öregkor 75-90 évig, végül az aggastyánkor következhet 90 év felett. "
Hátőő. ezen felesleges rugózni. Valaki táblázatból éli az életét. Valaki meg nem.
Szerintem 50 év a "Közép" kor, mert az úgy a 100.nak a fele. családban apai ágon senki nem halt meg 100 év alatt. anyai ágon meg 90 alatt, úgyhogy van esélyem 50 évesen fordulópontot venni :D Remélem onnantól fog a B oldal forogni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!