Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem lesz belőlem semmi?...

Nem lesz belőlem semmi? Mindig kedvetlen vagyok. Van hogy egész nap nem szólalok meg. Nem keresem senki társaságát, ha valaki hozzám szól gyorsan békén hagy.

Figyelt kérdés
Gyerekként is ilyen voltam. Mindig szorongtam, sírtam, volt hogy rókáztam vagy épp bekakiltam (hahhaha marha vicces, de így volt, kb 8-9 éves lehettem egyszer fordult elő.) Szorongok minden miatt, félek emberek közé menni, megszólalni, feloldódni kb 10en akárhány éve nem voltam felszabadult 25 éves vagyok. Úgy érzem senki nem kedvel.. Nem kezdem el időben a tanulást mert azon szorongok hogy nehéz lesz nem fogom tudni megtanulni. Annyi embert ismerhettem volna már meg... de alig van 1-2 ember akivel kommunikálok néha-néha.
2022. febr. 11. 21:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Nos, neked kell eldöntened, hogy a következő 25 évedet is így szeretnéd tölteni vagy esetleg más irányba szeretnél menni.

Ha az utóbbi, akkor hétfőn első dolgod lesz időpontot kérni egy klinikai szakpszichológushoz.

2022. febr. 11. 21:14
 2/6 A kérdező kommentje:
nem segít semmit a pszichológus, jártam hozzá, hiába mondtam neki hogy selejt vagyok, nem hitte el
2022. febr. 11. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológusnak nem az a dolga, hogy helyrehozza az életed... Mindegy, eszem ágában sincs leírni 1000. alkalommal ezen az oldalon, hogy mit is csinál egy pszichológus és mi is egy terápia lényege, ha akarod kikeresed.

Akkor éld a következő 25 évedet is így, ha addig a stressz és a szorongás nem visz el egy infarktusba ágyazva, meg fosd össze magad 5 év múlva ismét a szorongástól. Ha neked ez így jó...

2022. febr. 11. 21:27
 4/6 A kérdező kommentje:
3as: Nem jó így, de nem is ismerem a másikoldalt, amikor nincs szorongás, remélem elkap az infarktus nem is bánnám el is vihet, akár ebben e pillanatban is.
2022. febr. 11. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"nem segít semmit a pszichológus, jártam hozzá, hiába mondtam neki hogy selejt vagyok, nem hitte el"

Persze, hogy nem hitte el, mert nem vagy az.

Egyébként az életmódodon kell először változtatnod.

Kell egy munka, ahol tisztességesen neki állsz dolgozni.

Otthon meditálsz, sportolsz, rendbeteszed az étkezésedet és eleget alszol.

A meditáció célja a stressz szint csökkentése.

Ne kattogj semmin, ne stresszelj ra, hogy van e baratod vagy tanulsz e.

Csak nyugodj le a picsába.

Sportolgatsz, eljársz akár úszni, vagy túrázni.

Aztán ha sikerült összekapnod magadat a pszichológussal át eszéles mi volt a baj az életeddel.

30 évesen is neki tudsz állni tanulni, ne ezen görcsölj, mert akkor persze, hogy nem fog menni.

Először csak vegyél egy tankönyvet és minden cél nélkül olvasd el.

Utána, ha már megízlelted a tananyagot fel tudod dolgozni, ha tényleg tanulni akarsz.

2022. febr. 11. 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem azért az már egy kezdő lépésnek jó volt, hogy kiírtad ezt a kérdést. Felismerted és beláttad a gondot, ami megint csak pluszpont, viszont minél később fogsz bele a változtatásba, annál nehezebb lesz majd.

Mint, ahogy előttem is írták, a pszichológus nem fogja helyre rántani az életed, hanem segít és rávezet egy-egy probléma megoldására. De a lépéseket neked magadnak kell megtenni. Pl. otthoni meditáció, jóga, és ki is kell mozdulni a komfortzónádból.

2022. febr. 12. 22:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!