Mennyire jellemző, hogy be legyen kamerázva egy társasház liftje?
Nálunk a társasház lépcsőháza és a lift be van kamerázva.
Nálunk az van, hogy egy cég végezte a kamerázást és az adatkezelést (video), és elvileg csak akkor nézegetik, ha bejelentenek valami bűncselekményt, rongálást, szabálysértést...
Persze hogy mi az igazság, hogy szórakozásból vagy unalmukban mennyire nézegetik a videókat, azt nem tudom.
Viszont nálunk nincs társasházi portás. Így jó eséllyel láthatja, hogy mi van a liftben. Én nem szexelnék ott.
Nálunk nem lehet úgy kamera, hogy nem tudnak róla. Ki kell írni.
A mi lépcsőházunkban nincs, és a környéken sem tudok róla. Biztos olyan helyeken szerelik be, ahol volt már gond, balhé.
Ezek a videók egyébként sokszor megrendezettek. Nem hinném, hogy más országokban engedélyezett a kamera úgy, hogy nincs kiírva.
Dolgoztam olyan társasház recepcióján, ahol a lift is és a lépcsőház is be volt kamerázva.
A jelenlegi GDPR szerint a vagyonőr nézheti az élő kameraképet, de visszanézni csak az objektum vezető jelenlétében lehet és jegyzőkönyvezni kell.
Valójaban ezeket a felvételeket nyomtalanul ki lehet menteni bármilyen adathordozóra.
#1 vagyok.
Persze, nálunk írásbeli szavazással döntöttek róla, és van is figyelmeztető tábla, meg a kamera is feltűnő.
De itt az a kérdés, hogy a kamera képét ki láthatja.
Szerintem ahol portás van, ott kamera is van, azon már nem spórol a ház.
"De itt az a kérdés, hogy a kamera képét ki láthatja."
4-es vagyok, mikor bemegyek a lakásszövetkezetbe, az egyik belső szobában ül két Aranka, és ott mellettük látszik a kamerák képe.
Eu-n kívül nagyon jellemző amit mondasz.
Ott nem igazán van gdpr.
De rengetegen csinálnak kamu videót, hogy népszerűek legyenek...
Mondjuk aki liftben levetkőzik, szexel vagy más illemsértő dolgot csinál, az meg is érdemli, hogy nézegessék. :-)
Mind a bűncselekmények, mind a rongálások miatt tisztességes ember csak örülhet, ha a házában levő lift be van kamerázva és figyelik is.
Még évtizedekkel ezelőtt egy általános iskolai osztálytársnőmet 13 évesen a liftben erőszakolták meg, mert tízemeletes házukban beszállt a liftbe együtt egy ismeretlen férfival. Egy tízemeletesben az ott lakók sem ismerik egymást, szóval joggal tételezte fel, hogy egy ott lakó, délután hazaérkező férfi. Ha ott lett volna kamera, valószínűleg meg se merte volna tenni ezt az a férfi. Akiről nem tudok, hogy később egyáltalán elkapták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!