Miért félek ennyre vagy hogyan győzhetném le a hulláktól és a patologiával kacsolatos dolgokoz fűződő félelmem?
Meg fiatal egeszsegugyis tanulo voltam amikor a gyakorlatot korhazba elkezdtem ,sajnos videken laktam igy a buszom nagyon hamar beert,fel 5 re ert be es reggel 6 ra kellett az osztalyra felmenni az oltozo az alagsorba volt ahol a patologia is volt igazabol mellette szo szerint. Eleinte nem forditottam ra nagy figyelmet ilyenkor egyedul mentem le es altalaba egyedul ultem ott lent...
Aztan ahogy teltek a napok egyre kezdett zavarni a hely es elkezdtem felni,ott kezdodott hogy setaltam reggel az oltozobe es hallotam h valaki jon,hatraneztem es toltak utanam a hullat a kocsin egy lepevel letakarva,az alagsor eleg rossz allapotba volt valamin attoltak es a kocsi "megugrott" ekkor a hulla keze a lepedo alol kicsuszott...es innentol indult el a felelmem.
Aztan volt hogy mar atoltoztem mentem volna fel az osztalyra es eszrevettem hogy valamelyik dolgozo nyitvahagyta az ajtot es az egyik hullakocsi ottvolt kitolva es belehetett latni a hullatatoloba (a dologozot nem lattam de biztos ottvolt valahol,mert amugy zarva tartottak a helyet)
A felelmem tovabb fokozodott.az osztalyon hullat is lattam el,ez megrosszabba tette a dolgokat
Par nap alatt eljutottam oda hogy mar nem mertem az oltozobe lemenni,mar reggegtem ha az osztqlyon olyan beteg volt aki haldoklott
Már feltem a lifttől és mindenről (volt hogy szaltam volna be a liftbe es pont szallitottak le a hullát(altalaba ilyenkor a liftet kulcsal lezarták es nem ált meg mas szinteken,de ekkor pont nem zartak le a kulcsal es kinyilt)
Gyakorlati idom beteges rettegesbe toltottem.
Elkezdzem dolgozni a szakmaba de a felelmem odaig fokozodott hogy mindenhol a parologia feliratot keresem es ha meglatom teljesen elvesztem az onkontrolom,panikba esek,sirok es remegek annyira felek
Sajnos a szakmamba nem tudok dolgozni igy eleg hamar veget is ert a palyafutasom
Mit tudnek tenni,mi lehet ennek az oka?
Azóta penzugyi palyara leptem amit imadok
Az egeszsegugybe nem kivanok mar visszamenni viszont szeretnem a felelmem legyozni ugyanis van hogy szakrendelesre kell mennem a korhazba es a panik vegig bennem van ,ha latogatoba megyek ugyszint.
11-es, nekem ezek hátborzongatóak, pedig amúgy a halottakkal kapcsolatos dolgokat tudom kezelni. Halottat az élők közé beültetni, beállítani? :-((((((((((((((((((((((
Soha nem hallottam ilyet felmenőimtől, pedig vannak fényképek 80-100 évvel ezelőttről is, ill. 1950-es években csecsemőkorában elhunyt egy rokonom, de róla sem készült kép (élő korában sem, holtában meg pláne nem).
én is kórházban dolgozom... tudod, lehet arra gondolni, hogy te hazamész munka után, ők meg nem. Így leginkább sajnálni lehet az elhunytakat, nem félni kell tőlük.
Szabó Magda Freskó című könyvében ezzel bátorította a cseléd a kislányt a nagyanyja temetésén: "nem kér az már kenyeret" :P
Én az imádkozó sáskával vagyok így. Ezért ideges is lettem magamra. Azt mondogatom magamba,hogy nem tud bántani.
Már hozzá merek nyúlni 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!