Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tii mivel spóroltok?

Tii mivel spóroltok?

Figyelt kérdés

Én pl azt csinálom (most kezdtem el) hogy télen nyári ruhákat veszek, és fordítva.

Szívesen olvasom a ti szokásaitokat, ötleteteket.:)

2022. febr. 6. 19:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%
A kajával. Önmegtartóztató életmódot élek.
2022. febr. 6. 21:14
 22/26 anonim ***** válasza:
91%

Egyfelől ha visszafogom az impulzív vásárlásokat illetve próbálom nem megvenni azokat a dolgokat, amikre vágyom, de nem létszükségletek.

Másrészt amelyik hónapokban többször főzök magamra, több pénz marad. Néhányszor számoltam, otthon főzött 3-400 ft, míg kajálda minimum 1000, de sokszor inkább kb 1500, rendelés 3000.

Kaja minőségén nem spórolok, akciók nézésével nem húzom az időt, sőt, online vásárlok.

29N, egyedülálló (érthetőség kedvéért írom, priviket olvasatlanul törlöm)

2022. febr. 6. 21:20
 23/26 anonim ***** válasza:

Én igazából sehol nem spórolok, szimplán csak igyekszem nem elszórni a pénzem.

Korábban albérleten spóroltam, mert csak szobát béreltem. Ez volt talán a legnagyobb lemondás az életemben.

A fogyasztásom, áram, víz, stb. szerintem eléggé átlagos vagy az alatti. Vizet nem spórolom mert sokat fürdök, mosok, de a villanyt nem égetem egész nap és hasonlók.

Meg igazából igyekszem többet keresni, mint ami a kiadásom.

Régen atom spórolós voltam, de annak sincs értelme, hogy nem veszel semmit, ülsz otthon és félreteszed az aprópénzt.

2022. febr. 6. 21:36
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Hatékonyságra költök, nem látszatra.

Pl egy halom smink meg az ezzel kapcsolatos impulzusvásárlás helyett bejáratott arcápolási rutin, amitől szép a bőröm és nincs szükségem más cuccokra

Megnövesztett, szép természetes haj, így nem kell vasalgatni, festegetni, mert jól néz ki önmagában is

Nagy tételben veszek ételt, így olcsóbb + figyelem, hogy mi leértékelt azok közül, amiket szoktam enni és abból jól bevásárolok (pl vettem egy nagy fagyasztós hűtőt, amiben elállnak a húsok, ha épp találok akciós csirkerészeket, akkor tudok venni sokat anélkül, hogy rám rohadna).

Nyílászárók cseréje fűtés helyett

Kocsit eladtam, jó közlekedéssel rendelkező helyen élek

Megtanultam sok dolgot magamnak csinálni, így nem kell fizetnem érte. Pl varrni tudok, csinálok magamnak ruhákat vagy átalakítom, ha nem jó rám

2022. febr. 6. 21:41
 25/26 anonim ***** válasza:

Leginkább úgy hogy nem nagyon költök semmire, nem tudom miért, egyszerűen nincs úgy szükségem semmire, azt direkt nem írom le eddig 18 éves koromtól eddig ( 29 ) mennyi gyűlt össze, mert nem illik de elég komoly összeg.

Bár azt magam sem tudom minek, mert tényleg családi házban élünk, igazából kaja amit megveszek magamnak, meg bevásárlásban beszállok, ilyesmik.

De amúgy még egy csokit sem szoktam venni, meg így tényleg semmit alapvetően ami úgymond nem szükséges dolog.

Csak tényleg magam sem értem mire spórolgatok.

2022. febr. 7. 04:11
 26/26 anonim ***** válasza:

Én kocsiról áttértem a bringára. Nincs súlyadó, biztosítás, benzinköltség, szervízköltség, meg amit a kocsi miatt még kifizet vagy megvesz az ember. Sokkal kevésbé stresszes bringázni és egészségesebb is, kivéve ha túl hideg van, vagy zuhog az eső, de akkor is fel lehet öltözni hozzá. Vásárolni csak akkor megyek, ha tényleg kell valami. Ha valami le van akciózva és nem megromlós akkor abból többet veszek. Ha valami elromlik, nem feltétlenül dobom ki egyből, hanem megpróbálom megjavítani, ezzel kevesebb szemetet is gyártok. Ruhát csak olyat veszek amire tényleg szükségem van, nem szeretek felesleges holmikat felhalmozni amit aztán sose hordok, és csak a helyet foglalja. Inkább mindenből a drágábbat veszem, ha az egyértelműen tartósabb mint az olcsó de gagyi cuccot.

Én úgy gondolom, hogy a túlzott spórolásnak ugyanúgy nincs értelme mint a felesleges pénzszórásnak, szóval figyelni kell az egyensúlyt.

2022. febr. 19. 04:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!