Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tii mivel spóroltok?

Tii mivel spóroltok?

Figyelt kérdés

Én pl azt csinálom (most kezdtem el) hogy télen nyári ruhákat veszek, és fordítva.

Szívesen olvasom a ti szokásaitokat, ötleteteket.:)

2022. febr. 6. 19:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
32%

Amit nagyon nem ajánlok az az hogy hitelt vegyél fel. Én is be.szoptam anno jól eladósodtam. Tudom sokszor belevisz ez a k.rva ország szinte belekényszerít hogy hitelt vegyél fel de tényleg ha teheted mindig a saját pénzedből gazdálkodj.

Anno 5 éve muszáj voltam felvenni 500 ezer ft-ot mert hatalmas kiadásom keletkezett. Vissza kellett fizetnem 800 ezret 1 éven belül. Az akkori 160 ezer ft-os fizetésem mellett épp hogy kitudtam nyögni a törlesztő részletet és sokszor kellett kölcsön kérnem hogy konkrétan munkába tudjak járni és dolgozni.

2 éve hogy kezd helyre jönni az életem de soha többé nem fogok hitelt felvenni mert mindenféleképp csak a bankok járnak jól vele.

2022. febr. 6. 19:41
 12/26 Humor Herold ***** válasza:
97%

Csupán ésszerű dolgokkal.

Lekapcsolom a villanyt mindenhol ahol nem tartózkodom.Ha nem nézem a tv-t kikapcsolom.Fogmosásnál nem folyatom végig közben a vizet,ahogy kézmosásnál vagy mosakodásnál sem.

Egyedül élek,egy héten egyszer vásárolok be.És mire újra a bevásárlás előtti estére kerül sor arra szinte kiürül a hűtőm.A nagyon tartós élelmiszereket leszámítva.Magyarul csak azt veszem meg amit tudom hogy elfogy és annyit!Ételt nem dobtam még ki soha! Mióta egyedül élek :)

Lecseréltem az elektromos porszívómat aksis állóra.Aminek töltése sokkal gazdaságosabb.A fűnyíróban is erősen gondolkodom ugyanebben.Mivel egyedül élek télen nem viszem túlzásba a fűtést,inkább felveszek egy pulcsit.Ha elmegyek dolgozni lecsavarom a fűtést 2 fokkal.

Ésszerűen tervezem meg a napjaimat,nem ülök 20 szor kocsiba.Amellett spórolósan vezetek,nem akarom legyorsulni a piros lámpánál a mellettem lévőt.Ha látom hogy piros a lámpa és közeledek a kereszteződéshez akkor kilököm üresbe a kocsit leveszem a lábam a gázról had guruljon csak magától.

Mosáshoz mosószódát is használok,így kevesebb mosógél kell.Öblítőhöz pedig hasonló elvből ecetet adok.A takarítást is többnyire megoldom ecettel és mosószódával a drága vegyszeres tisztítószerek helyett.

Elhagytam a rossz szokásaimat, függőségeket...pl. orrcseppet :)

Sok kaját külön összetevőkből elkészítek...pl. fehérjeszelet.Hosszú távon olcsóbb és ésszerűbb is ha magam csinálom.Én határozom meg az összetételét :)

A tél kivételével gyűjtöm az esővizet,azzal öntözöm a kinti,benti növényeket.

Szelektíven gyűjtöm a szemetet,így a rám eső rész elenyésző...alapdíj felett az ürítések száma növeli a havidíjat.

Biztos van még sok hasonló apróság...sok kicsi sokra megy :)

2022. febr. 6. 19:48
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
12es remélem tudod hogy az állam bácsitól már tilos elvenni az esővizet. De tényleg rendes törvény van rá hogy tiltva van az esővíz gyűjtése
2022. febr. 6. 19:52
 14/26 Humor Herold ***** válasza:
97%

Én csak a csatornába engedés tiltásáról hallottam. Mi másért fájna egyeseknek hogy nem a betonon vagy a földön landol a házról lezúduló víz,hanem összegyűjtve öntözésre,amivel környezetet is óvok,mert kevesebb energiát és erőforrást használok fel öntözésre.

A csapadékvizet pedig megfelelően gyűjtöm és tárolom,lefedve.Tehát még illegális szúnyogtelepítésért sem szólhatnak rám!

2022. febr. 6. 19:56
 15/26 anonim ***** válasza:
97%

13. Valamit nagyon felreértesz!

Nálunk direkt osztogat az önkormi esővízgyüjtő hordókat a kertes övezetben!

2022. febr. 6. 20:02
 16/26 anonim ***** válasza:
16%
Nem félreértem max tudatlan voltam. Nálunk a mi kis falunkban (4000+ emberrel azaz nagy község) szigoruan tilos az esővíz gyűjtése. Nem tudom milyen okból kifolyólag biztos az is megvan határozva de nálunk ez így van sajnos. #Nógrád megye
2022. febr. 6. 20:04
 17/26 anonim ***** válasza:
95%
Valami link, rendelet?
2022. febr. 6. 20:06
 18/26 anonim ***** válasza:
83%
Biztos nem fogom este 8 órakkor keresgetni XD de ha 1x úgy adódik hogy felhozza valami hirdetésbe be linkelem neked.
2022. febr. 6. 20:08
 19/26 anonim ***** válasza:
94%
18. Félre ne érts, nem kötözködes... egyszerűen érthetetlen, miert jó az valakiknek ha a tetőröl lefolyó víz szanaszet folyik es nem gyűjtim majd celiranyosan öntözik vele a kerti növenyeket.
2022. febr. 6. 20:13
 20/26 Humor Herold ***** válasza:
72%

Amerikába volt ilyen törvény.Nem tudom hogy manapság is életben van-e :) Ott megtiltották azzal az indokkal hogy a csapadékvíz állami tulajdon.És aki gyűjti, annak adót kellene fizetni érte. Ebből felindulva volt egy kósza felvetés, hogy az országunkba is lesz egy ehhez hasonló javaslat.De nem lett belőle semmi természetesen.Mert egy jó nagy marhaság. Hisz az ország javát szolgálja ha az ember az esővizet használja fel öntözésre,és nem a vezetékes rendszert!

És még azt merik sokan mondani hogy manapság már semmi sincs ingyen! Hát pedig az esővíz az ilyen :) És a poén az hogy az értéke egyre felbecsülhetetlenebb ...az ára mégsem emelkedik...hehe :)

2022. febr. 6. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!