220 ezres fizetéssel csövesnek minősülök?
Attól függ.
Viktorkához képest az vagy.
És mivel a rasszizmuson KÍVÜL tilos az antiszemitizmus is,és az anyja Mózes lánya,így duplán nincs jogod egy rossz szót mondani a kiskirályról.
És mivel ő gyorsabban gazdagodik,mint ahogy a pénzt létrehozzuk,így duplán csövesnek számítasz hozzá képest.
Egy csöveshez képest arany életed van,annyi különbséggel hogy neki több a "szabadideje". :D
Viszont az ilyen szandálzoknis kopasz 400-at kereső Suzuki Vitara tescos feleségleordítókhoz képest fele olyan gazdag vagy.
Viszonyítás kérdése.
Semmiféleképp sem vagy csöves.
Az a 220 ezer (beszéljünk nettóról, gondolom úgy értetted) meg relatív éppen hol milyennek számít.
Vidéken, veszem alapul a kisvárost ahonnét származom (kb 30-40 ezer fősről beszélünk) teljesen korrekt, sőt, jó fizetés lenne. Átlagban ott a mai napig ilyen 140-150eFt-ot keresnek az emberek mindenféle munkával, viszont 70 ezerből meg már van egy több szobás lakásod + rezsi.
Budapesten már elég gyérnek számít.
Tudom-tudom, többség itt Pesten valóban ennyit keres mégis megél valahogy. Viszont itt egy normálisabb albérlet, ami mondjuk nem egy 50-100 éves lepukkant szar, kezdődik ilyen 150-160-tól + rezsi, aztán ott is határ a csillagos ég. Átlagban egy normálisabb lakás 200eFt-os lakhatási költséggel könyvelhető el.
És akkor el is ment a fizetésed.
Egymagad a fővárosban ebből a pénzből maximum egy jobb lakásban szobát, vagy max egy lepukkant albérletet tudnál fenntartani.
Biztosra veszem, hogy pályakezdő és/vagy szakmanélküli lehetsz, mert az olyan munkakörök, ahova már tapasztalat/szaktudás kell ennek a 1,5-2x-sét fizetik alsó hangon.
Én is ezt javaslom neked, tanulj valami szakmát aztán simán fogsz ennél több pénzt is keresni.
Heti 4 napot dolgozok 7.5 órát/nap.
Burkoló vagyok. Így vállalom be a melokat.
1.6 milliót keresek havonta, 400/hét.
Haverom villanyász, 5x6óra/hét 2.2 milliót keres.
Egyikünk se a szakma ásza, okj gyorstalpalón vegeztük el.
Másik ism. klíma szerelő, 4 nap 8 órát dolgozik és 700ezer nettó/hét megvan neki, 2.8 millió havonta.
Vidéken, veszem alapul a kisvárost ahonnét származom (kb 30-40 ezer fősről beszélünk) teljesen korrekt, sőt, jó fizetés lenne.
Vicc.
14. Ezek jó sztorik,Pesten ha jól hallottam működik is.
Pl 17 ezer / m2
Más "vidéken",milyen ironikus,hogy az ország területének egy kis része hívja az egész országot vidéknek,mint valami lenéző fax.
Tehát más vidéken ezt 3000/m2-ért csinálja.
Egyébként a sok nagyszájú igazán megnézhetné,hogy hogy élnek azok,akik otthont teremtenek,festenek,építenek,stb...
Hogy mennyivel szúrják ki a szemüket ezeknek a lusta dögöknek,ők ennyiért biztos nem dolgoznának...
És sajnos szükség van ezekre is,pedig a mi "pénzünk" lehetne az ővék is...
Egy kis % jól keres,és általánosítva beszél a többiről,ez is érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!