Mit lehet kezdeni ilyen emberrel, hogy kezeljem?
Az, h valaki egykor osztalytarsad volt, s akkor joban voltatok, nem jelent es nem kotelez semmire.
Ha nem erzed jol magad a tarsasagaban, akkor epitsd le.
Szerintem nem vágja, hogy a cyber-tér is a valóság része.
A Facebook-on mindenképpen állítsd be, hogy csak az engedélyeddel lehet tag-elni ill. a hírfolyamodon megosztani bármit, ez alap. A messenger-üzeneteire - ha ezen jönnek az agymenései, nem kell reagálni.
Kicsit bekattanos, és ez szerintem csak fokozódik. Semmi társasága, csak te vagy az egyetlen kapaszkodója, de ez neki kevés, nem olyan, amilyet szeretne. Tele van indulattal a szar sorsa miatt, de ezt csak feléd tudja kb. artikulálni, és veled is csak így.
Másik lehetőség, hogy amikor találkoztok, és rendes veled, akkor szépen megmondod neki, hogy ne irkáljon ilyeneket neked, mert zavar, és letiltod a végén, és gondolkozzon el azon, hogy akkor milyen ismerőse marad.
Megmondhatod neki, hogy nem szívesen vagy olyanokkal, akik ilyen sértőn beszélnek veled, ilyen stílusban számonkérnek, ezért nem keresed a társaságát, csak együttérzés miatt nem zárkózol el tőle. Ha ő szeretne veled beszélni, akkor ne kérje rajtad számon, hogy mért nem hívod, hiszen ő szeretne veled beszélni, nem fordítva. Akkor annak van értelme, hogy ír, hogy menjetek el teázni valahova, vagy ilyesmi.
De ez már a max.
#2-es vagyok... én is azt mondom, hogy nem kötelez semmire, ha akarod simán építsd le, ez a legegyszerűbb. Szerintem nem fog komoly veszélyt jelenteni rád, de nem tudhatom. Pl. ha ő férfi, te nő vagy, és valóságtól elrúgaszkodott képzetei vannak, pl. jártok, stb. akkor lehet kellemetlen.
De ez az egyik oldal. A másik, ami nem kötelességed, nem felelősséged, mert se kutyád, se macskád nem ő, hogy belegondolsz, neki senkije nincs, zakkant, és te meg milyen mázlista vagy, hogy neked megadatott az, ami neki nem, és egy kicsit azért segíted, olykor szólsz hozzá egy jó szót, pusztán azért, mert fordított helyzetben lehet, hogy te is ezt kívánnád, és lehet, hogy te se lennél jobb az ő helyében. Még akkor is, ha csúnyának látszik ez.
Szóval mondhatsz neki határokat, bizonyos módon próbálhatsz neki támaszt nyújtani, pl. számára megfelelő közösséget keresni, pl. szoc. foglalkoztató, vagy mittudomén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!