Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül nagyjából, ha...

Mennyibe kerül nagyjából, ha valaki mellett állandó ápoló van?

Figyelt kérdés

Ha valaki önellátásra képtelen, mozgássérült és folyamatos segítségre szorul, aki ott lakik vele.

Köszönöm!

2022. jan. 31. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi 250 ezer Ft/hó fizetünk.
2022. febr. 1. 00:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, 200-300 ezer Ft között van, én egy ismerőstől 300 ezret hallottam, ha jól emlékszem, az idős édesanyjára ennyibe került egy ápoló. Azóta már meghalt szegény (mármint a mama).
2022. febr. 1. 01:45
 3/10 anonim ***** válasza:
48%

Jó keveset kérnek akkor el.

Az én családomban hálistennek nincs rá szükség de ha odajutna valaki, hogy ilyet kelljen igénybe venni nem sajnálnám tőle a havi fél misit.

2022. febr. 1. 02:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt "vidéken" 250-300 ezer/hó. Általában teljes ellátást is kap + havi 1 szabad hétvége és heti 1 szabadnap. Legalább is akit ismerek az így vállalja, illetve egyhuzamba csak 2 hónapot vállal és egyet "pihen", ilyenkor jön egy "csere" ember, mert mind fizikailag, mind mentálisan eléggé megviseli még az ápolókat is.
2022. febr. 1. 09:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A szabadnapokat vagy beugrós vagy a család oldja meg.
2022. febr. 1. 09:16
 6/10 anonim ***** válasza:
360/hó + teljes ellátás, barátnőm anyukájánál így van.
2022. febr. 1. 17:16
 7/10 A kérdező kommentje:
6-os jesszus, ez iszonyat sok :(
2022. febr. 2. 18:24
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező lehet hogy sok, de ha leosztod napi 12 000 Ft 24 órás ügyeletért. Főleg, ha idős demens emberről van szó, aki minden percben megkritizál, semmi se jó, az ápoló fürdeti, öltözteti, pelenkázza, imádkozza bele a kaját, plusz vezeti a háztartást is, akkor azt ha 24 órára nézed "csak" 500 Ft óránként. Ennyi az ára, hogy valaki ne adja fel a munkáját, az életét a családból. Persze lehet vinni otthonba is, ha épp felkerül a várólistára, a környéken ami van az napi díjas 5-6000 Ft körül van, ha 2-3 fős szobába kerül+ te viszed a gyógyszert és a pelust ha kell, az is olyan 200 körül van havonta összességében. De a "jobb" helyekre 6 hónapot is várni kell, addig meg meg kell oldani valahogy.
2022. febr. 3. 08:11
 9/10 A kérdező kommentje:

Én ezt értem. De emberek gyárban dolgoznak minimálbérért...

Nem idős emberről van szó, én gondolkodom a jővőmön. Én vagyok mozgássérült. Az ápolási díj nem örökölhető. Ha az embernek meghalnak a szülei, akik ha halálukig dolgoznak sem bírnak tisztességesen akkora vagyont felhalmozni, kilátástalan helyzetbe kerül. A rokkantsági ellátás 63000 Ft.

Te mihez kezdenél a helyemben? Nem gúnyosan kérdezem, őszintén érdekel. Bárkitől, aki olvassa.

2022. febr. 3. 18:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem mindegy mennyire mozgássérült az ember, mert pl ott van egy ismerősöm, neki nem fejlődött ki rendesen az alteste, viszont intelligens, tanult van diplomája és nyelveket is beszél így otthonról dolgozik havi nettó 300 ezret keres. Neki nem kell 0-24-es felügyelet, hozzá házi ápoló jár napi 4 órába 8000 ért, segít a tisztálkodásban a kaja készítésben és a háztartásban. De ő a szerencsésebbek közé tartozik, mert van munkája és nem is keres rosszul.
2022. febr. 4. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!